Léto se ještě neloučí, po chladném víkendu přijde zlom. Teploty se vyšplhají až na 25 °C

Babí léto

Počasí 9.10.2023 7:06

Po chladnějším víkendu se v Česku tento týden oteplí. Ve středu se nejvyšší denní teploty mohou dostat až na letních 25 °C, v dalších dnech se ale opět mírně ochladí. Po většinu týdne bude převažovat oblačná či zatažená obloha s občasným deštěm, vyplývá z týdenní předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

V pondělí předpovídají meteorologové zataženou až oblačnou oblohu, během dne na většině území občasný déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty v severovýchodní polovině Česka se budou pohybovat mezi 9 a 14 °C, v jihozápadní části mezi 14 až 19 °C.

V úterý budou už srážky ustávat a v Čechách částečně ubývat i oblačnosti. Odpolední maxima by se mohla dostat na 20 °C. Nejteplejším dnem tohoto týdne bude podle předpovědi středa s nejvyššími teplotami kolem letních 25 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Září bylo nejteplejší v dějinách měření. Odchylka je zarážející, tvrdí šokovaní vědci

Ve druhé polovině týdne se budou nejvyšší odpolední teploty držet v blízkosti 20 °C. „O víkendu pak ale přijde opět ochlazení, které může být vcelku výrazné,“ doplnil meteorolog CNN Prima NEWS Martin Adamovský.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. Například v případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Obloha bude tento týden převážně oblačná až zatažená, místy s deštěm či přeháňkami. Nejslunečnějším dnem pracovního týdne zřejmě bude středa s polojasnou oblohou.

Tagy: