Po pardubické silnici běhal polonahý zdrogovaný muž. Mířil do 20 kilometrů vzdáleného města

Po pardubické silnici běhal polonahý muž pod vlivem drog.

Nahý běžec v Pardubicích

Strážníci v Pardubicích naháněli polonahého muže, který se rozhodl, že si půjde zaběhat. Vybral si ale frekventovanou silnici, na kterou je chodcům vstup zakázán, a ještě navíc byl pod vlivem drog. Chtěl běžet až do skoro 20 kilometrů vzdálených Holic, popsala televize CNN Prima NEWS s odkazem na pardubickou městskou policii.

Na pardubické rychlodráze je v odpolední špičce hustý provoz. To ale nijak nevadilo muži, aby se tudy proběhl, přestože je to nebezpečné. „Na lince 156 si několik řidičů stěžovalo na muže, který běží po frekventované komunikaci,“ uvedl mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opilý „poctivec“ za volantem překvapil policisty. Na tísňové lince omylem udal sám sebe

Chodcům je sem vstup zakázán, vždyť jsou po obou jejích stranách oddělené chodníky. „Strážníci zjistili, že po silnici běží muž v oranžových trenýrkách. Vyzvali ho k tomu, aby zastavil a opustil komunikaci. Muž na to reagoval útěkem,“ popsal Sejkora.

Pronásledovali ho autem i pěšky, běžec ale ignoroval všechny výzvy, naopak se snažil kličkovat a měnit směr. „Strážníci ho proto za použití donucovacích prostředků po krátké době svedli na zem,“ řekl Sejkora.

Muž uběhl zhruba dva kilometry, než se dostal do místa, kde ho strážníci dostihli, zajistili a začali prověřovat. „Podle orientačního testu byl v době spáchání skutku pod vlivem dvou návykových látek, THC a amfetaminu,“ popsal Sejkora.

Udivující bylo, jak svůj běh odůvodnil. „Hlídce muž řekl, že v tomto stavu chtěl běžet po silnici až do Holic. Strážníci mu proto doporučili jinou cílovou stanici, tou byla záchytná,“ uvedl Sejkora. Kromě toho dostal pokutu tři tisíce korun

Tagy: