Dojemné shledání se zachráncem po povodních: Nemáme slov, neudrželi slzy manželé z Jesenicka

Manželé Rábkovi se potkali se svým zachráncem.

Pokračování příběhu manželů Rábkových: Prima jim zprostředkovala setkání se zachráncem

Manželé Rábkovi se díky iniciativě CNN Prima NEWS a české armády v úterý setkali se svým zachráncem. O život dvojice bojovala během povodní v České Vsi na Jesenicku, kde přišli o svůj dům. Záchranáři je pomocí vrtulníku dostali ze stromu uprostřed rozbouřené řeky.

„Nemám slov,“ utíral si slzy Josef Rábek poté, co objal vojenského záchranáře Miroslava Drábka, muže, který je během povodní zachránil. „Do smrti vám to nezapomeneme,“ rozplakala se po objetí také Děvana Drábková. Slzám se neubránil ani samotný voják.

ČTĚTE TAKÉ: Povodeň odnesla manželům dům: Přesto chtěli volit, ale nemohou. Dojatě děkovali záchranářům

„Říkala jsem, že chci vidět člověka, který tam byl. Pamatuji si ty oči, nikdy na ně nezapomenu. Oči, které mě utěšovaly, které se na mě dívaly. Byl to poslední moment, než jsem se dostala nahoru na helikoptéru,“ popsala pro CNN Prima NEWS Rábková. Díky iniciativě CNN Prima NEWS a české armády se mohlo přání manželů splnit.

„Bylo to úžasné. Zalila mě láska, radost a pokoj, že tu jsou lidé, kteří dělají takovou práci,“ komentovala žena objetí se zachráncem. „Taky jsem jenom objímal, tiskl, cítil jsem, že jsme jako jeden člověk, bylo to úžasné. Asi to tak cítil i on. Není nic lepšího než někomu poděkovat, že vám zachránil život,“ doplnil manžel.

Pro všechny to byl velmi emočně silný moment. „To očekávání, nevíte, co říct, je to nepopsatelné. Vidět tu spoušť znovu seshora, je hrozně silný zážitek,“ popsal pro CNN Prima NEWS Drábek.

Manželé během povodní bojovali o život. Byli připraveni na evakuaci, rozbouřená voda ale byla rychlejší. Nakonec se jim podařilo zachytit se jediného stromu, který v okolí zůstal. Zachránili je až záchranáři z vrtulníku. „Vlna nás hnala na protější dům, narazili jsme do něj. V tu chvíli jsem manželku držel, jenže při náporu další vlny jsem ji už udržet nedokázal,“ popsal hrůzné momenty Josef Rábek se slzami v očích již dříve pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na tom baráku nechal můj přítel ruce. Voda to pak během chvíle všechno vzala, zní z Hanušovic

Tagy:
povodeň katastrofa manželé CNN Prima NEWS Armáda České republiky Hanušovice katastrofy, nehody a mimořádné události