Vražda v Tachově: Podezřelému seniorovi hrozí až 18 let. Věk nemusí být polehčující okolností

Koroner odjíždí z místa činu nedaleko Rozvadova.

Senior z Tachovska skončil ve vazbě

Až na 18 let ve vězení může skončit 74letý důchodce, který měl v sobotu bodnout do srdce houbaře nedaleko Rozvadova na Tachovsku. Bodnutý muž následkům zranění na místě podlehl. Okresní soud v Tachově zároveň v úterý seniora poslal do vazby. Vyšší věk podezřelého podle advokáta nemusí být polehčující okolností pro stanovení výše trestu.

Pokud soudy usvědčí seniora z vraždy, hrozí pachateli až 18 let za mřížemi. „Výše trestu zvažuje možnost nápravy pachatele a jeho trestní minulost,“ vysvětlil advokát Petr Ptáček pro CNN Prima NEWS s tím, že vyšší věk v tomto případě nemusí znamenat polehčující okolnost. „Nelze říci, že by věk sám o sobě byl příčinou, která by soudu umožňovala uložení mírnějšího trestu,“ zdůraznil Ptáček.

ČTĚTE DÁLE: Velká razie v Dubí. Kriminalisté kvůli drogám prošpikovali celé město, zatkli 18 lidí

Důchodce v úterý do budovy okresního soudu dorazil v pantoflích a teplácích. Po dvouhodinovém projednávání soudkyně na muže uvalila tzv. útěkovou vazbu. Existovalo podezření, že by se senior pokusil o útěk, případně se skrýval.

Tragická roztržka se odehrála v sobotu v lesním porostu kousek od obce Nové Domky, která je součástí Rozvadova na Tachovsku. Podle informací CNN Prima NEWS přijela žena s partnerem do lesa na Tachovsku kvůli houbaření. S autem ale vjeli na soukromý pozemek, kde muže napadl majitel pozemku bodnou zbraní. Zasáhnout ho měl přímo do srdce.

Útočník z místa po incidentu odjel autem, jeho oběť se snažila ještě oživit partnerka pobodaného, následně i nejbližší policejní hlídka, která na místo rychle dorazila, a nakonec i záchranáři. Bohužel bez úspěchu.

Odborníci doporučili všem lidem, kteří narazí na agresora, se kterým nemají předchozí zkušenosti, aby se vždy vyhnuli osobní konfrontaci. V krajních okolnostech je vhodné se například schovat do auta.

„Když se bavíme o tomto konkrétním případu, zůstal bych zavřený v autě a zavolal bych policii,“ upozornil instruktor kurzů přežití Amar Ibrahim. Podle instruktora muž mohl mít u sebe zbraň, aniž by to bylo na první pohled patrné. „Útočník může mít třeba nůž v kapse,“ dodal Ibrahim.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opilý muž byl agresivní na cestující v tramvaji na pražské Marjánce. Policista musel střílet

Tagy: