Podle královny Alžběty byl Trump velmi hrubý, odhaluje nová kniha. Zmínila i tajnou dohodu

Nový životopis zesnulé britské královny Alžběty odhalil její nelichotivé hodnocení Donalda Trumpa. Podle ní je exprezident USA „velmi hrubý“. Informoval o tom web Sky News. Britská královna se údajně domnívala, že Trump musí „mít dohodu“ se svou manželkou Melanií.

Královna Alžběta II. považovala Donalda Trumpa za „velmi hrubého“ a domnívala se, že bývalý americký prezident má „dohodu“ se svou manželkou Melanií, tvrdí nová biografie. Informoval o tom web Sky News.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rána pro britskou královskou rodinu. Zemřela hraběnka a blízká přítelkyně Alžběty II.

Anglický autor Craig Brown ve své knize s názvem A Voyage Around The Queen (Cesta kolem královny) uvedl, že zesnulá panovnice „vyslovila diskrétní slovo nesouhlasu“ o panu Trumpovi jednomu z hostů při obědě několik týdnů po jeho návštěvě Windsorského zámku v roce 2018. „Několik týdnů po návštěvě prezidenta Trumpa... se svěřila jednomu hostu na obědě, že jí připadá ‚velmi nezdvořilý‘. Nelíbilo se jí zejména to, jak se jí nedokázal přestat dívat přes rameno, jako by hledal něco jiného, zajímavějšího,“ uvedl pan Brown. „Domnívala se také, že prezident Trump ‚musí mít nějakou dohodu‘ se svou manželkou Melanií, proč by jinak za něj zůstávala provdaná?“ dodal Brown.

Bývalá panovnice Spojeného království během své vlády hostila Trumpa dvakrát. Mimo to přivítala i další kontroverzní zahraniční vůdce, včetně ruského prezidenta Vladimira Putina a syrského vůdce Bašára Asada.

S Trumpem se setkala u čaje rok poté, co v roce 2017 složil přísahu jako 45. prezident USA. Právě během jejich prvního setkání prý bývalá panovnice získala na tehdejšího vůdce svůj nelichotivý názor. Pan Trump údajně nechal tehdy 92letou panovnici čekat deset minut v 27stupňovém vedru a poté ji opakovaně nechal ve vleku při inspekci čestné stráže.

Na státním banketu pak porušil královský protokol tím, že při přípitku na „velkou, skvělou ženu“ poklepal královně rukou na záda. Brown řekl americké televizi Fox News, že Trump nabyl dojmu, že si s královnou během jejich návštěv vytvořil pozitivní vztah. „Donald Trump byl přesvědčen, že byl jejím nejoblíbenějším hostem vůbec,“ řekl autor. Buckinghamský palác se k tvrzení, že dvojice měla chladný vztah, nevyjádřil, protože se obecně zdržuje vydávání prohlášení ke knihám nebo životopisům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Londýně hořela světoznámá památka. S požárem Somerset House bojovalo přes 100 hasičů

Tagy: