Podzim klepe na dveře. Ranní mlhy a oblačnost vydrží i přes den, chystá se prudké ochlazení

Město v mlze

Počasí 25.9.2023 7:07

Babí léto zřejmě pomalu začíná střídat podzimní počasí. Oproti předchozím dnům bude přibývat oblačnosti, déle přes den se udrží i ranní mlhy. Nadstandardně vysoké teploty čekejme zhruba do konce měsíce. Průměrná denní maxima se celý týden budou pohybovat okolo 23 °C, začátkem října má však podle meteorologů přijít prudké ochlazení, kdy nejvyšší teploty dosáhnou hodnot mezi 14 a 18 °C.

Pondělní obloha bude jasná až polojasná, ráno se mohou místy objevit mlhy. Než se rozjasní, na většině území bude zpočátku nízká oblačnost. Ta se na severovýchodě ojediněle udrží po celý den. Nejvyšší denní teploty se podle Českého hydrometeorologického ústavu budou pohybovat mezi 18 a 22 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Osm povodní od začátku září. Za katastrofami může stát změna klimatu, domnívají se vědci

Noc na úterý bude jasnější jen zpočátku, postupně se zatáhne. Teploty na západě klesnou k 8 °C. Nízká oblačnost a mlhy nás čekají i přes den, nebe se však později opět rozjasní. Denní maxima dosáhnou 23 °C, při déletrvajícím slunečním svitu se budou pohybovat okolo 25 °C.

Středeční nebe bude převážně jasné až polojasné, během dne se přechodně může udělat až oblačno. Zpočátku budou místy pokračovat mlhy a nízká oblačnost, a to zejména v Čechách. Nejvyšší denní teploty čekají meteorologové mezi 21 a 25 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Čeká nás tuhá zima? Příroda už promluvila, napoví včely, prasata i keře osypané šípky

Tagy: