Policie dopadla hazardéra z D8, který couval k pumpě. Zákaz řízení mu ale hrozí jen v Česku

Řidiče na dálnici D8 zachytilo video.

Vypátraný řidič

Policistům se podařilo vypátrat hazardéra, který couval přímo na dálnici D8. Video se objevilo na sociálních sítích a díky upozornění štábu CNN Prima NEWS se nepochopitelným činem začala zabývat i policie.

Nad tím, co na konci srpna předvedl neznámý řidič na dálnici D8, tehdy kroutili hlavou všichni, kteří jeho nepochopitelný hazard viděli. Stačilo totiž málo a mohlo dojít k tragédii. Policie proto na základě upozornění štábu CNN Prima NEWS začala po řidiči ihned pátrat.

„Díky vámi zaslanému poznatku se policistům z dálničního oddělení podařilo tohoto řidiče vypátrat,“ potvrdila mluvčí policie Ústeckého kraje Veronika Hyšplerová. Mělo jít o cizince, který se prý ke všemu přiznal.

Muži hrozí pokuta i zákaz řízení

Řidič s největší pravděpodobností přejel sjezd na benzínku a jako nejlepší nápad mu v tu chvíli zřejmě přišlo se k ní couváním vrátit. Na zpátečku prý jel několik desítek metrů. Až po rozhovoru s policií nejspíše pochopil, že to zas tak dobrý nápad nebyl.

„Ve správním řízení mu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun a zákaz řízení až na dobu jednoho roku,“ přiblížila Hyšplerová. Protože jde o cizince, musel zaplatit pětitisícovou kauci, aby se nevyhýbal vyšetřování.

Kauce by mu propadla ve chvíli, kdy by s policisty přestal spolupracovat. Pokud ale dostane zákaz řízení, bude platit pouze na území České republiky. V ostatních zemích bude moci dále řídit.

Podle dopravního experta je couvání na dálnici jedním z nejnebezpečnějších prohřešků. Přitom řešení situace, kdy přejedete sjezd nebo benzínku a potřebujete se vrátit, je velmi jednoduché. „Jediné rozumné a bezpečné řešení je pokračovat na nejbližší sjezd, tam dálnici podjet nebo přejet a vrátit se zpátky,“ zdůraznil dopravní expert Jan Pechout.

V tomto konkrétním případě byl hazard řidiče o to nepochopitelnější, že sjezd z dálnice je od benzínky vzdálený jen několik set metrů.

Tagy: