Smrt po lesním rituálu. Policie řeší úmrtí dvou mužů, zřejmě členů sekty léčitele z Kutné Hory

Ilustrační foto

Policie řeší úmrtí dvou mužů, zřejmě členů sekty léčitele z Kutné Hory

Policie vyšetřuje úmrtí dvou členů sekty, kterou kolem sebe shromáždil samozvaný léčitel z Kutné Hory, uvedl v pátek iROZHLAS.cz. Web píše, že muži ve věku 56 a 59 let zemřeli loni v srpnu kvůli lesnímu rituálu u hradu Český Šternberk na Benešovsku. Šlo o psychicky náročný obřad, jehož součástí bylo i fyzické násilí, uvedla redakce. Léčitele později usmrtily dvě jeho stoupenkyně, případem se zabývá Městský soud v Praze. Mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková řekla, že policie úmrtí dvou mužů prověřuje, souvislost s případem samozvaného léčitele nepotvrdila.

Rituál podle webu iROZHLAS.cz trval několik dní a jeho součástí bylo i fyzické násilí. Devětapadesátiletému muži se při něm udělalo špatně a začal kolabovat, přivolané členky sekty ho odvezly ke kutnohorskému plaveckému stadionu, odkud zavolaly záchrannou službu. Muže se ale již nepodařilo zachránit.

ČTĚTE TAKÉ: Krvavá výprava za 26 hodin: Dvojice zavraždila čtyři lidi. Vše berou jako lež, tvrdí Kott

„Případem náhlého úmrtí muže na Kutnohorsku se zabývají krajští kriminalisté pro možné podezření na ublížení na zdraví s následkem smrti. Tento případ mají kriminalisté stále v prověřování, je to tedy fáze, která je neveřejná, z tohoto důvodu nemůžeme být nikterak detailnější,“ řekla Suchánková iROZHLASu a totéž potvrdila i redakci CNN Prima NEWS.

Strach z lesního rituálu?

Druhý z mužů měl odvézt členy sekty dodávkou na kontrolu lesního rituálu. Na domluvené místo setkání ale nedorazil. Kriminalisté našli jeho tělo mezi obcemi Kozojedy a Truba. Někteří členové sekty vypověděli, že spáchal sebevraždu. Mohl se podle nich obávat toho, že se bude muset do lesního rituálu také zapojit.

„Kolínští kriminalisté prověřují úmrtí šestapadesátiletého muže. V této souvislosti pak zadali k vypracování spoustu znaleckých posudků, které ještě nemají k dispozici. Z tohoto důvodu ještě nebyl v dané věci učiněn žádný závěr a stále probíhá prověřování,“ dodala policejní mluvčí.

Loni na začátku října zemřel i samozvaný léčitel, podle obžaloby ho zavraždily dvě jeho stoupenkyně – kutnohorská zubařka a bývalá tělocvikářka. Podle státní zástupkyně muž před svým skonem dobrovolně spolkl lék, jejž obstarala zubařka a který měl sedativní a hypnotické účinky. Zubařka ho poté řízla skalpelem do třísla a na zápěstí a vpíchla mu celkové anestetikum. Právě na akutní otravu touto látkou muž zemřel.

Tagy: