Policie zná totožnost všech 14 obětí střelby v Praze. Mezi zemřelými nejsou cizinci

Střelba na Filozofické fakultě v Praze

VIDEO: Hrůza na pražské škole. Útočník zabil nejméně 14 lidí, další jsou zraněni. Předtím pachatel zastřelil otce

Policie zná totožnost všech 14 obětí čtvrteční střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a je v kontaktu s jejich rodinami. Patnáctým mrtvým je sám střelec. Během tiskového briefingu to potvrdila policie. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dříve uvedl, že mezi zemřelými nejsou cizinci. Dalších 25 lidí střelec zranil, uvedl policejní prezident Martin Vondrášek.

Policie identifikovala všech 14 obětí čtvrteční střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Patnáctou obětí je sám střelec, potvrdil na tiskové konferenci ředitel krajského ředitelství hlavního města Prahy Petr Matějček.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěl zabít co nejvíc lidí. V ohrožení byli i ti na druhém břehu řeky, popsali experti zásah

Pozůstalým nabízí psychologickou pomoc, řekl v pátek ráno ministr Rakušan Českému rozhlasu Radiožurnálu (ČRo). Tři ze zraněných při střelbě jsou cizinci, uvedl rovněž. Čtvrteční útok v budově filozofické fakulty v centru Prahy je nejtragičtějším případem střelby v historii České republiky. Mrtvý je i střelec, zranil 25 lidí. Policisté s odbornými pracovníky podle Rakušana na identifikaci mrtvých pracovali celou noc.

„Mezi zraněnými byli tři cizí státní příslušníci,“ doplnil také. Informace o nich předává podle Rakušana ministerstvo zahraničí zastupitelským úřadům v ČR.

V budově filozofické fakulty na náměstí Jana Palacha policie pracovala celou noc. V pátečních ranních hodinách oznámila, že na místě operuje i nadále. „Vidět můžete i policisty s dlouhými zbraněmi,“ napsali policisté v příspěvku. Rovněž přijali preventivní opatření, které je v platnosti pro celou republiku.

„Počínaje dnešním dnem jsme přijali celorepublikové PREVENTIVNÍ opatření ve vztahu k měkkým cílům a školám. Nemáme informace o žádné konkrétní hrozbě a skutečně se jedná o prevenci – signál, že jsme tu a jsme připraveni,“ uvedli muži zákona.

Tagy:
policie střelba oběti Vít Rakušan Praha Filozofická fakulta Univerzity Karlovy střelba na univerzitě