Policista na Slovensku postřelil svého kolegu. Břicho mu roztrhala speciální munice

Policista na Slovensku postřelil kolegu.

Policista na Slovensku postřelil kolegu

Policista v Bratislavě málem zastřelil svého kolegu. Rána ze zbraně se ozvala z policejní ubytovny, dopravní policista skončil s kulkou v břiše v kritickém stavu v nemocnici, kam ho odvezl sám střelec. Jak k incidentu došlo, vyšetřuje inspekce. O případu informovala TV JOJ.

V úterý v podvečer se ozval z bratislavské policejní ubytovny výstřel. Pokoj tam sdíleli dva kamarádi – jeden pracuje pro pohotovostní motorizovanou jednotku, druhý pro dopravní policii. Oba jsou ve službě teprve krátce.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivý útok v Madridu. Muž střelil zblízka do tváře katalánského politika a ujel na motorce

„Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování není možné v tuto chvíli poskytnout více informací,“ sdělil mluvčí slovenského ministerstva vnitra Matej Neumann.

Podle informací Televize JOJ vystřelil ze zbraně policista z pohotovostní motorizované jednotky a projektil zasáhl do břicha dopravního policistu. Rána silně krvácela, a tak ji střelec přikryl bundou, naložil kolegu do auta a odvezl ho do bratislavské Nemocnice Ružinov.

Postřelený byl v kritickém stavu a musel být okamžitě operován. „Pacient měl vážná střelná zranění v oblasti břicha. Proto byla nutná operace, která byla velmi komplikovaná. Naši lékaři a sestry mu tím zachránili život. Pacient zůstává hospitalizován na jednotce intenzivní péče,“ poznamenala mluvčí nemocnice Eva Kliská.

Když personál nemocnice zjistil, že mladý muž byl postřelen, zavolal policii, která případ rovnou předala inspekci, protože střílel její příslušník. „Čekáme na vyšetřování policejní inspekce, určitě budeme postupovat podle zákona, to vám garantuji,“ uvedl slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Zranění byla tak vážná proto, že střílel policista z pohotovostních motorizovaných jednotek. Ty mají speciálně upravenou munici – používají tříštivé střely. Dopravní policista má poraněná střeva a některé orgány.

Odborník na zbraně si nedokázal vysvětlit, jak mohlo k výstřelu dojít. Zbraň by si totiž měl každý před manipulací vždy zkontrolovat. „Kontroluje se vývrt, komora a samozřejmě závěr, tehdy víme, že zbraň není schopna střelby,“ popsal spolumajitel střelnice v Bratislavě Miroslav Chrenko.

Policejní inspekce na otázku, zda už začalo trestní stíhání a policista byl obviněn, neodpověděla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trest za krvavou svatbu v Mostě: Žena, která bodla ženicha nožem, dostala podmínku

Tagy: