Policisté dopadli muže, který napadl invalidu v Brně. Za zcizené peníze zřejmě koupil drogy

Policisté v Brně dopadli lupiče, který má na svědomí zákeřný útok na invalidu. Staršího tělesně postiženého muže pachatel pronásledoval a následně ho na chodbě bytového domu přepadl a okradl. Celý průběh napadení zaznamenaly kamery.

K útoku došlo v Brně na Cejlu. Mladý lupič nejdříve invalidu pronásledoval. Když postarší muž vešel do bytového domu, pachatel za ním zachytil zavírající se dveře a následně na staršího muže zaútočil. „Po surovém napadení se zloději podařilo muži vytrhnout peněženku a z místa utéct,“ řekl ve vysílání Krimi zpráv policejní mluvčí Jihomoravského kraje Petr Vala.

Přivolaní záchranáři napadeného muže ošetřili a následně převezli do Vojenské nemocnice Brno. Policisté odhalili totožnost pachatele díky divákům pořadu Krimi zpráv, kteří muže na záznamu bezpečnostní kamery poznali. Dvacetiletý mladík, jež bydlí nedaleko místa útoku, peníze z loupeže nejspíše použil na nákup drog.

Pachatel po rozhodnutí soudce skončil ve vazbě, kde nyní čeká na hlavní líčení. „Policisté velmi děkují všem občanům, kteří se jim na tísňové lince ozvali,“ vzkázal veřejnosti Vala.

Podle informací CNN Prima NEWS leží napadený senior i nadále v nemocnici a jeho stav stále není dobrý. Není tak vyloučené, že policisté mladíkovo obvinění ještě rozšíří.

Tagy: