Tragický konec pátrání. Uznávaný dětský psycholog Radek Ptáček byl nalezen mrtev

Profesor psychologie Radek Ptáček v podcastu ON TOPIC

Zemřel psycholog Radek Ptáček

Známý dětský psycholog Radek Ptáček byl nalezen mrtev. Uznávaný 48letý odborník se podle policejní databáze pohřešoval už od neděle, před zmizením odeslal své ženě několik zpráv, které vyzněly jako loučení. Informaci o nalezení těla CNN Prima NEWS potvrdil tiskový odbor Policie ČR.

„Pátrání po pohřešovaném 48letém muži má bohužel smutný konec. Muž byl dnes odpoledne nalezen v Praze, bohužel bez známek života,“ informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

ČTĚTE TAKÉ: Dojemné vzpomínky na Radka Ptáčka: Král psychologie a strážce dětských duší, smutní osobnosti

Radek Ptáček odjel v neděli odpoledne autem z domova do práce, za rodinou se však již nevrátil. Uznávaný expert, který se zabýval mimo jiné i forenzní psychologií, odeslal své ženě několik zpráv, které vyzněly jako loučení.

Krátce po jeho zmizení se navíc na jeho oficiálním Facebooku objevil znepokojivý příspěvek. Jeho manželka však upozornila, že Ptáčkova aktivita na sociálních sítích není vodítkem, jelikož jeho profily spravují jeho kolegové. Následně se objevily na jeho profilu další.

Byl profesorem lékařské psychologie, klinickým psychologem a také psychoterapeutem. Mimo to působil na 1. lékařské fakultě a University of New York in Prague, za svou práci získal několik prestižních ocenění. Věnoval se také vzdělávání lékařů, soudců a sociálních pracovníků. V roce 2018 se stal prezidentem největšího světového kongresu o ochraně dětí.

Na začátku roku Ptáček v rozhovoru pro CNN Prima NEWS mluvil o selhání justice v případu, kdy soud v Brně změnil tříletý trest za znásilnění na podmínku. Před pár týdny byl také hostem podcastu ON TOPIC.

MOŽNÁ VÁM UNIKLO: Útok nožem v Domažlicích. Hrdinou dne je ředitel školy a učitelka, zraněné dívky jsou už doma

Tagy: