Politická kampaň zblízka: Trikolóře nadávali do nacistů. Mám koule, říká šéfka hnutí

Kampaň Trikolory zblízka

Sprostá slova i označení za nacisty. I tomu čelí členové hnutí Trikolóra, když vyrazí mezi své odpůrce na pražská náměstí. Na CNN Prima NEWS vám ukazujeme, jak vypadají předvolební kampaně jednotlivých stran. Tentokrát se můžete přesvědčit, že rozhodně nekončí jen u rozdávání letáků.

„Dobrý den, nechcete podpořit naši petici za zachování koruny?“ S touto peticí objíždí Trikolóra všechny kraje. Láká tak i ty, kteří zatím nejsou rozhodnutí, koho budou volit. „Moc o tomhle sdružení nevím, ale jsem za zachování české koruny,“ řekla jedna z oslovených.

U toho rozdávají letáky, balónky, odznaky a svoje volební noviny. Jenže šéfka hnutí Trikolóra Zuzana Majerová Zahradníková má hlavní slovo, a tak se agituje i v sobotu. „I když jsem ženská, tak mám větší koule než polovina chlapů,“ má jasno předsedkyně hnutí.

Nacisty nechceme, poslouchala Trikolóra

Tentokrát loví voliče v Praze poblíž sousedských slavností. Na to ale nebyli zvědaví jejich návštěvníci. „Nácky tady nechceme,“ sdělil jeden z nich. Proti byli i organizátoři. „Nepřejeme si tady žádnou politickou stranu. Je to celé apolitické,“ vysvětlil jeden z nich.

Po pár minutách je jasno – stánek musí pryč. Alespoň o pár metrů. I když se šéfka Trikolóry dál snaží vyzbrojit hlavně úsměvem, Pražané si neberou servítky. „Nejlepší, co můžete udělat, je, že to zabalíte a vypadnete,“ prohlásil jeden z přihlížejících.

Odpůrci to nakonec zkusí několikrát. „Domluvili jste se, že půjdete někam do p**i,“ řekl další. To už i lídryni rupnou nervy. „Do p**i můžete jít vy, milý pane,“ reagovala Majerová Zahradníková.

„Oni už někam telefonují, ale to je úplně v pohodě, protože petiční stánek může být kdekoliv,“ sdělila štábu CNN Prima NEWS šéfka hnutí.

Kontroverzní hnutí

Reakce kolemjdoucích ukazují, že hnutí, kterému prý Václav Klaus mladší nechybí, je stále pro mnohé kontroverzní. Příznivci se ke stánku nehrnou. A tak hnutí, které odmítá nošení roušek, musí leccos vysvětlovat. „Já si myslím, že někdy roušky potřebné jsou,“ uvedla jedna z oslovených.

„Máme i výborný program pro důchodce. Chceme, aby děti přispívaly svým rodičům na důchody,“ dodala Majerová Zahradníková.

Ať už díky mladým nebo starým, pokud Zuzana Majerová Zahradníková ve sněmovních volbách uspěje, bude to poprvé v barvách Trikolóry. Naposledy se do dolní komory dostala jako kandidátka ODS. Stejně jako bývalý šéf Trikolóry Klaus mladší.

Tagy: