Zlodějské duo se vydalo vykrást do zoo v Hluboké prázdnou pokladnu

Zloději ze ZOO

Policisté pátrají po dvojici zlodějů, kteří se pokusili krást v zoologické zahradě v Hlubové nad Vltavou. Muži chtěli vykrást peníze z pokladny. Ta je však vzhledem k vládním opatřením a uzavření všech zoo několik týdnů bez tržeb. To ale podle policie nebyl jediný nesmyslný krok zlodějského dua.

K incidentu došlo 11. ledna po čtvrté hodině odpoledne. „Mladíci se v zoo procházeli několik minut, neprohlíželi si výběhy ani zvířata, ale pravděpodobně vyhlíželi, co ukrást. Jak jinak si pracovníci zoo mají vysvětlit, že rozbili tubus, do kterého návštěvníci odhazují staré a nefunkční mobilní telefony. Možná si i nějakou tu Nokii 3310 vzali,“ sdělil policejní mluvčí Jiří Matzner.

Násada od koštěte

Do poklady se pokusili vloupat pomocí násady od koštěte. „Plastové okno koštěti odolalo. Vzali kámen a okno po několika pokusech rozbili. V prázdné pokladně nebylo co vzít, a tak ze zoologické utekli, a to ještě před příjezdem bezpečnostní služby. Tak si možná ze svého lupu odnesli jen ty nefunkční telefony,“ uvedl Matzner.

Zloději způsobili škodu ve výši zhruba dvou desítek tisíc korun. Pokladna se totiž bude muset opravit. Policie na zloděje apeluje, aby se přihlásili sami. Pokud jste mladíky poznali, obraťte se na linku 158.

Tagy: