Popíjel na zastávce v Lounech s bratrem, pak ho bodl do břicha. Teď mu hrozí tvrdý trest

Děsivý případ z Loun má dohru. Tamější okresní soud poslal v neděli odpoledne do vazby obviněného muže, který podle kriminalistů v pátek po poledni bodnul nožem svého bratra.

„Státní zástupce podal návrh na vzetí obviněného do vazby z důvodu obavy, že by mohl dokonat trestnou činnost, kterou páchal. Soud návrhu beze zbytku vyhověl,“ okomentoval rozhodnutí krajský státní zástupce Radim Kadlček.

ČTĚTE VÍCE: Vražda na kolotoči, pachatel na útěku. Slavná pouť v Německu musela skončit předčasně

Incident se odehrál v Libčevsi na autobusové zastávce, ve které podle svědků bratři společně popíjeli alkohol. Zřejmě se ale z dosud neznámých příčin pohádali. Starší z nich měl následně na mladšího vytáhnout nůž a bodnout ho do břicha. Kriminalisté podezřelého muže zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu.

V neděli odpoledne pachatele policisté přivezli k vazebnímu zasedání u lounského soudu. Kvůli absenci pravé nohy používal obviněný muž k chůzi berle. Páteční incident odmítl štábu CNN Prima NEWS komentovat. Nereagoval ani na otázky ohledně rozhodnutí soudu. Jeho zraněný bratr zůstává v nemocnici, hned v pátek podstoupil akutní operaci břicha. „Nyní je jeho stav stabilizovaný. Dnes byl převezen na standardní pokoj,“ informovala v neděli mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová s tím, že pacient je mimo ohrožení života. Za pokus o vraždu hrozí obviněnému muži až 18letý trest vězení.

Tagy: