Poslední chvíle před smrtí v bahně: Vyděšená Eleonora volala otci, ten jí nedokázal pomoci

Důsledky sesuvu půdy na italském ostrově Ischia.

Sesuv půdy na Ischii nepřežila malá holčička

Sesuv půdy na italském ostrově Ischia má už osm obětí. Jako první našli záchranáři už v sobotu v obci Casamicciola tělo 31leté Eleonory Sirabellové. Ta měla těsně před smrtí volat o pomoc svému otci, který žil ve vedlejší vesnici a jenž se ji snažil po telefonu ulidnit. V domku Eleonora žila se svým partnerem, námořníkem Salvatorem Impagliazzem. Ten je stále mezi nezvěstnými.

Měla zlé tušení, obávala se neustávajícího deště a hučení, které sesuvu bahna předcházelo. Eleonora zvuky padajícího bahna a kamení slyšela mezi prvními, protože její domek stál horní části obce Casamicciola – nedaleko hlavního horského zlomu, který sesuv způsobil, píše italský web Corriere del mezzogiorno.

Vyděšená Eleonora proto volala svému otci, který se jí po telefonu snažil uklidnit. Jakmile zavěsil, vydal se společně se synem autem za svou dcerou. Trosky je ale nepustily dál než sto metrů od jejího domu. Tehdy se rozhodli Eleonoře znovu volat, tentokrát už marně. Upnuli se na možnost, že v oblasti pouze vypadl telefonní signál, nebo že se 31letá žena někde bez telefonu zachránila. Od pokračování v cestě je odradili až záchranáři.

O několik hodin později našli na náměstí Piazza Maio, sto metrů od domu, kde Eleonora se svým partnerem bydlela, hromadou sutin tělo mladé prodavačky z Ischie. Salvatore ale zmizel beze stopy.

Mezi oběťmi i šestiletá holčička a kojenec

Záchranáři na Ischii dál pokračují v hledání. A to i v místě, kde našli tělo Eleonory, v naději, že naleznou někoho naživu. Na nohou jsou prakticky bez přestávky už více než dva dny.

Během neděle našli hasiči a záchranáři postupně těla dalších obětí. Místy až třímetrový zával bahna nepřežili jedenáctiletý Francesco Monti a jeho šestiletá sestra Maria Teresa. Holčička na sobě měla růžové pyžamo a našli ji schovanou pod její postelí, informuje list La Stampa.

Sale a 7 il bilancio dei morti della tragedia di Ischia Oltre alla 31enne Eleonora Sirabella, oggi sono stati ritrovati...

Posted by Il Messaggero on Sunday, November 27, 2022

Nalezena byla také těla pizzaře Maurizia Scotta Di Minica (32), jeho manželky Giovanny Mazzelly (30) a jejich novorozeného syna, kterému bylo teprve 22 dní. Mezi potvrzenými oběťmi je také Nikolinka Ganceva Blagová, 58letá Bulharka. Identita osmé oběti zatím není známá, mělo by se jednat o muže.

Mezi pohřešovanými je kromě Salvatoreho také zbytek rodiny Monti – rodiče Gianluca a Valentina Castagna a třetí sourozenec.

Tagy:
počasí smrt Itálie bahno sesuv oběti sesuv půdy příběhy Ischia La Stampa Francesco Monti Corriere del Mezzogiorno Maria Teresa Lucemburská