Posun v případu dvou mrtvých na Písecku: Vraždě a sebevraždě předcházel konflikt dvou mužů

Policisté na Písecku vyšetřují závažný zločin.

Dva mrtví na Písecku

Smrt ženy a muže, kterou od čtvrtka vyšetřuje jihočeská policie, byla vražda a sebevražda. Tragédie se stala na Písecku. Útočník, který posléze spáchal sebevraždu, ještě před tím napadl jiného muže, jehož zranil. Policie o tom informovala v pátek na svých webových stránkách. Potvrdila to nařízená soudní pitva.

Policie ve čtvrtek ráno po požáru chaty a auta na Písecku našla dva mrtvé lidi. Z vyšetřování vyplývá, že za tragédií stál původně konflikt dvou mužů. Útočník pak zastřelil ženu a následně spáchal sebevraždu. Druhého muže ošetřili zdravotníci. Policie se případem dál zabývá, stojí na webových stránkách.

ČTĚTE TAKÉ: Opilý muž z Nového Města na Moravě pálil do policejních aut. Chtěl se nechat zatknout

Jde o druhé násilné úmrtí v Jihočeském kraji v letošním roce. Na začátku února policie obvinila tři muže z vraždy. Podle ní zabili v Českém Krumlově na konci ledna svého kamaráda a snažili se předstírat, že uhořel.

Z vyšetřování vyplývá, že skupina mužů spolu pila alkohol. Začali se hádat a tři muži ve věku 38, 33 a 28 let napadli staršího muže. Motivem podle policie bylo to, že se muž málo dělil o cigarety i alkohol.

Jde o čtvrtý případ na jihu Čech v poslední době, kdy vrah po zabití své oběti spáchal sebevraždu. V září policisté vyšetřovali tragické úmrtí ženy a muže ve Frymburku na Českokrumlovsku. Podle policie šlo o vraždu a sebevraždu.

V říjnu se pak policisté zapojili do vyšetřování vraždy ženy z Rakouska, jejíž tělo našli na hřbitově v Pohoří na Šumavě na Českokrumlovsku. Muže, jenž ji podle rakouských kriminalistů zabil, následně nalezli mrtvého. Na začátku prosince pak na Českobudějovicku muž nejprve zabil ženu a následně i sám sebe.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Střelec zavraždil v Německu čtyři lidi. Podezřelý je voják bundeswehru, mezi oběťmi je dítě

Tagy: