Děti přejely koleje na červenou, na vše dohlíželi otcové. Zkrat u Boleslavi už řeší policie

Děti pod dozorem dospělých přejely železniční přejezd na červenou.

Děti na kole vjely pod dohledem dospělých na blikající přejezd

Policie se zabývá případem nepochopitelného chování cyklistů, k němuž došlo v Bakově nad Jizerou, který se nachází nedaleko Mladé Boleslavi. Velmi početná skupinka dětí vjela na vlakový přejezd i přesto, že se podle výstražného světla a stažených závor již blížil vlak. Celý případ je o to více šokující, protože nezletilé doprovázeli dospělí. Podle informací CNN Prima NEWS výpravu vedli dva otcové některých z dětí.

Děti měly na sobě reflexní vesty a na hlavách nasazené přilby. Na první pohled by se tak mohlo zdát, že jejich cyklovýlet pod dohledem dospělých bude vzorový. Jenže opak byl pravdou. Nezletilí cyklisté totiž bez zaváhání přejeli přes přejezd v době, kdy už blikalo červené světlo a závory ležely dole.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dramatická záchrana v Děčíně. Řidič s dítětem vjel na přejezd, smetl je rychlík

Skupinku asi deseti školáků doprovázeli dva muži. Podle informací Krimi zpráv mělo jít o otce některých dětí z výpravy. Přes přejezd přejeli kolem deváté hodiny ráno. Svědek události, který si přál zůstat v anonymitě, pro CNN Prima NEWS uvedl, že rodiče děti doprovázeli na školu v přírodě, měli tedy za ně nést odpovědnost.

A co na video říkají odborníci? „Člověk, který za ty děti měl odpovědnost, se vystavuje nebezpečí, že bude obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti. Vystavil hodně lidí nebezpečí těžkého ublížení na zdraví nebo smrti,“ konstatoval pro CNN Prima NEWS dopravní expert Roman Budský.

O incidentu už ví i vedení Bakova nad Jizerou. „Sama za sebe musím říct, že tato situace je velmi nebezpečná a překvapující,“ zmínila starostka města Jana Blechová (ODS). Podle informací CNN Prima NEWS vlakový přejezd ve velmi nevhodné chvíli přejeli žáci ze základní školy v Mladé Boleslavi.

Reportéři Krimi zpráv kontaktovali ředitele této školy. „Můžu jen říct, že situace je v řešení policie. Nikdo z pedagogů naší školy k tomu (přejezdu) pokyn nedal,“ uvedl. Díky podnětu CNN Prima NEWS už se případem zabývá policie.

„Policisté z Mnichova hradiště nyní provádí šetření a zjišťují totožnost všech osob na kamerových záznamech,“ potvrdila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Pokud se na místě nenacházel zaměstnanec Českých drah a dospělí nechali děti zbytečně riskovat, mohli by dva otcové skončit až na pět let ve vězení.

Tagy: