Pozor na ranní mlhy, mohou být mrznoucí. K večeru přijde sníh, na horách hrozí závěje

Dítě na saních ve sněhu

Počasí 19.1.2022 7:07

Ve středu ráno meteorologové varují před ojedinělými ranními mlhami, ty mohou být i mrznoucí. Během dne bude převážně polojasno až jasno, k večeru přijde sníh nebo srážky smíšené. V noci by se od středních poloh mohly tvořit ledové jazyky, na horách i závěje.

Ve středu ráno počítejme s nízkou oblačností a ojedinělými mlhami, mnohdy i mrznoucími. Postupně se během dne obloha projasní, nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi -1 až 3 °C, ojediněle vystoupají až k 6 °C. Večer však přibyde frontální oblačnosti. Na západě a severu místy bude sněžit, v polohách pod 400 metrů se mohou objevit i srážky smíšené.

Vát by měl slabý jihozápadní až jižní vítr o síle 1 až 4 m/s, večer však zesílí. Místy by v nárazech mohl dosahovat rychlosti až 15 m/s. V noci na čtvrtek bude zataženo až oblačno, někde se objeví i mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty klesnou místy až k -5 °C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje, že by se od středních poloh mohly tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. V průběhu noci totiž bude na většině území sněžit.

Čtvrtek se ponese v duchu četných sněhových přeháněk, ojediněle se mohou objevit bouřky. Večer by srážek mělo ubývat, stejně jako oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi -1 až 3 °C. Vát bude čerstvý západní, postupně severozápadní vítr o síle 5 až 10 m/s, v nárazech až 20 m/s (70 km/h). Na horách dosáhne rychlosti až 25 m/s (90 k/m), večer však částečně zaslábne.

Tagy: