Před odpalem pumy u Litvínova vnikl do perimetru výbuchu člověk. Letět pro něj musel vrtulník

Před odpalem pumy u Litvínova vnikl do perimetru člověk.

Pyrotechnici odpálili bombu v litvínovské chemičce

Pyrotechnici v areálu chemičky u Litvínova v pátek odpálili leteckou pumu z druhé světové války. Výbuch zazněl ve 12:13 a z místa začal stoupat oblak prachu. Uzavřený byl dvoukilometrový bezpečnostní perimetr. I přesto se však našli lidé, kteří varování policistů nerespektovali a vstoupili do zóny výbuchu. Pro jednoho z nich musel dokonce letět vrtulník.

Policie od pátečního rána hlídala okolí areálu litvínovské chemičky a přilehlé cyklostezky, aby zamezila vstupu lidí do uzavřené zóny. Ta byla rozšířena z 1 500 na 2 000 metrů, v dané době byl uzavřený i průjezd silnicí z Mostu do Litvínova okolo chemického areálu. Nejezdily tudy ani tramvaje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dělníci poblíž centra Brna našli pumu z druhé světové války. Z místa ji odvezl pyrotechnik

Výbuch sledoval ze zhruba čtyři kilometry vzdáleného místa reportér CNN Prima NEWS Karel Rychlý. „Najdou se i jedinci, kterým bezpečná vzdálenost nestačí. Nevím, jestli je žene nějaký adrenalin nebo touha po zážitku. Viděli jsme vrtulník, který přistával za hranicí dvoukilometrového perimetru. Letěl pro člověka, který v místě, kde neměl co dělat, lezl na garáž a zřítil se dolů,“ popsal Rychlý.

Dodal, že zmíněný člověk se nezranil nijak závažně, aby byl potřeba letecký transport do nemocnice. „Zkrátka a dobře, jsou lidé, kterým bezpečná vzdálenost nestačí. Tyto jedince policisté vyhledávají za pomoci vrtulníků a dronů ve spolupráci s hasiči Ústeckého kraje,“ řekl reportér.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvé tělo Čecha vylovili z řeky Moravy. Všiml si ho rybář, policie vyšetřuje vraždu

Tagy: