PŘEHLEDNĚ: Chcete natankovat lacino? Podívejte se, kde najdete nejlevnější benzínky

Tankování na benzínové stanici

Česko v posledních měsících kromě dalších problémů trápí také vysoké ceny pohonných hmot. Ty se v posledních týdnech začínají mírně snižovat, ale i tak jsou stále vyšší, než bývaly před zahájením ruské invaze na Ukrajinu. Kde v tuzemsku naleznete ty nejlevnější pumpy, kde si můžete za co nejméně peněz natankovat? Podívejte se na přehledný článek CNN Prima NEWS.

V uplynulých týdnech si čím dál více lidí všímá zejména doposud nepříliš známé sítě čerpacích stanic ONO. Právě ta na většině míst v Česku nabízí nejlevnější benzín a většinou i naftu.

Majitel sítě čerpacích stanic Tank ONO Jiří Ondra v nedávném rozhovoru pro DVTV uvedl, že podle něj už k dalšímu zdražování nedojde. „Hůř už bylo a v následujícím roce se dalšího zdražování nebojím. Svět jde do recese a myslím si, že se návratu k 35 korunám za litr dočkáme,“ sdělil Ondra pro internetovou televizi.

Praha

Například podle nejčerstvější aktualizace ze čtvrtka nakoupíte benzín v Praze nejlevněji za 37,90 korun za litr. Tuto cenu nabízí čtveřice pump v hlavním městě, přičemž dvě z nich jsou pod hlavičkou ONO. Jde o stanice v Horních Měcholupech a Štěrboholech. Zbylé dvě stanice benzín za tuto cenu prodávají v Uhříněvsi. Jde o pumpy společnosti Prim, respektive Petronalu. Nejlevnější benzín v Praze tak seženete zejména na okraji města.

Tyto čerpací stanice v Praze teď nabízí i nejlevnější naftu. Obě pumpy pod hlavičkou ONO ji prodávají za 39,50 korun za litr, uhříněvské pumpy Prim a Petronal pak trošku dráž za 40,50 korun za litr.

Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji benzín Natural 95 nejlevněji seženete rovněž za 37,90 korun za litr, tedy stejně jako v Praze. I zde má ONO podle posledních dat nejlevnější ceny, neboť hned šest ze sedmi stanic, které za zmíněnou cenu prodávají, patří právě této společnosti. Jde o stanice v Kojeticích-Tůmovce, Sukoradech, Církvicích, Krupé u Rakovníka, Kolajích u Poděbrad a v Mělníku. Stejnou cenu si za litr benzínu účtuje také stanice Prim v Horkách.

Stanice ONO v Kojeticích-Tůmovce nabízí ve Středočeském kraji i nejlevnější naftu, a to za 39,50 korun za litr. O korunu dražší je pak litr nafty u pumpy Zerogas Plus v Měšicích, za 40,90 korun za litr si pak můžete natankovat u černošické VS Petrol.

Jihočeský kraj

Na jihu Čech platí, že benzín i naftu nejlaciněji seženete mimo krajské České Budějovice. První jmenované pohonné hmoty nejlépe pořídíte například u stanice Tesco v Táboře či na pumpě FaTo Plus v Bernarticích, kde litr Naturalu 95 pořídíte rovněž za 37,90 korun na litr. Za stejnou částku jej opět nabízí i benzínky ONO a sice v Jindřichově Hradci, Plané nad Lužnicí, Podolí u Písku, Kbelnici a na dvou stanicích v Dolním Dvořišti. V Českých Budějovicích pak benzín seženete v přepočtu o korunu na litr dráž.

Nejlevnější naftu v Jihočeském kraji rovněž nabízí čerpací stanice Tesco v Táboře, kde za litr zaplatíte 40,50 korun, a druhou nejlevnější možností by pak měla být stanice Kamaro Oil v Drhovicích, ovšem ta nemá na internetu aktualizované ceny. Poslední úprava hovoří o 40,90 korunách za litr nafty.

Plzeňský kraj

Cenu 37,90 síť stanic ONO drží i v Plzeňském kraji. Za tuto cenu natankujete na dvou pumpách této společnosti přímo v Plzni, ale také v Nýřanech a v Havlovicích u Domažlic. Za stejnou částku litr benzínu pořídíte také u Pap Oil v Černošíně.

Za naftu v tomto kraji zaplatíte o trochu více než jinde. Nejlevněji ji pořídíte za 41,50 korun za litr, přičemž za tuto částku ji nabízí výše zmiňované benzínky ONO. Kromě nich pak takto naftu seženete i na stanici EuroOil v obci Žihle. Za 41,80 korun na litr naftu můžete nakoupit u stanic Robin Oil v Klatovech, Kašperských horách a Dlouhé Vsi u Sušic.

Karlovarský kraj

Čerpací stanice ONO si nejlevnější cenu benzínu v Česku drží i na Karlovarsku. I zde platí cena 37,90 korun za litr. Takto benzín pořídíte na benzínkách zmiňované společnosti v Sokolově, Vojtanově, Žďáru a také v Chebu. Za stejnou sumu pak benzín nabízí i Unipetrol v Jáchymově.

Nejlevnější naftu v Karlovarském kraji rovněž seženete na pumpách ONO, a sice za 41,50 korun za litr. Za stejnou částku ovšem tyto pohonné hmoty nabízí rovněž zmiňovaný Unipetrol v Jáchymově, pumpa Confitrans v Chebu a stanice Medos v Ostrově.

Ústecký kraj

Asi nepřekvapí, že i zde nejlevnější benzín řidiči seženou hlavně na stanicích ONO, rovněž za 37,90 korun za litr. Jde o pumpy v Ústí nad Labem, Chlumci, Roudnici nad Labem, Března u Postoloprt, Doubkovic u Děčína, Přečaplech, Nezabylicích a Teplicích. Stejné peníze za litr benzínu utratíte ale i na několika dalších stanicích v kraji, konkrétně na pumpě u děčínského Tesca a stanice Prim v Ústí nad Labem.

V Ústeckém kraji se ke čtvrtku můžou chlubit čerpací stanicí, kde lze pořídit litr nafty dokonce pod 40 korun. Konkrétně u pumpy Robin Oil v Hrušovanech jej pořídíte za 39,80 korun. Trochu dražší, 40,50 korun za litr, je potom nafta na stanici Tesco v Děčíně a také na Benzině v Panenském Týnci.

Liberecký kraj

Liberecký kraj má oproti doposud zmiňovaným krajům výhodu, že sousedí s Polskem. Tím pádem si místní lidé mohou vyrazit za podstatně levnějším benzínem právě ke svým sousedům za hranice. Na Liberecku sice platí, že nejlevnější benzín na české straně seženete opět za 37,90 korun za litr a i tentokrát drží první místo ONO společně s K-Oil, díky svým pumpám ve Cvikově. Pokud jsou však občané kraje ochotni si udělat menší vyjížďku, pak by pro ně měla smysl cesta do Bogatynie hned u českých hranic poblíž Frýdlantu. Zde je totiž na pumpě Orlenu litr benzínu k sehnání v přepočtu za 35,30 korun za litr.

Diesel v tomto kraji pořídíte podstatně dráž. Podle dostupných dat jej nejlaciněji nabízí pumpa ČS Prim v Liberci, a sice za 40,90 korun za litr. Za 41,20 korun pořídíte litr nafty na čerpací stanici EuroOil v Chrastavě.

Královéhradecký kraj

I zde mohou místní občané pořídit ještě levnější benzín díky blízkému Polsku. V pohraničním městě Kudowa-Zdrój poblíž českého Náchoda totiž na dvou stanicích seženete lacinější benzín než v tuzemsku. Litr za rovných 35 korun načerpáte u místní pobočky Shellu, o 40 haléřů více za litr zaplatíte u lokální stanice společnosti Orlen. Na české straně opět platí nejnižší cena 37,90 korun za litr u stanic Tank ONO, a sice ve Vysokově, Milovicích u Hořic a v Trutnově.

Za diesel si v tomto kraji rovněž připlatíte, neboť jej nejlevněji seženete za 41,50 korun za litr, a to na české straně. Tuto částku garantují výše zmiňované pumpy pod hlavičkou ONO a společně s nimi i stanice Tesco v Hradci Králové společně s pumpou EuroOil ve Smiřicích.

Pardubický kraj

Na Pardubicku si nejlevnější benzín bez překvapení opět drží benzínka ONO. Za 37,90 korun za litr benzín seženete na stanici této společnosti ve Vošticích. O korunu dráž můžete nakoupit u ČS PHM Holice právě v Holicích a také na pumpě Expres 24 (Benzina) ve Vysokém Mýtě.

Nejlevnější naftu podle čtvrtečních dat pořídíte u čerpací stanice Vita přímo v Pardubicích. Zde za litr dieselu zaplatíte 40,90 korun. Za 41,50 korun na litr pak naftu nabízí stanice ONO ve Vošticích a rovněž S&D PETROL v Zaječicích.

Kraj Vysočina

Benzín na Vysočině nejlevněji pořídíte na trojici benzínových stanic. Cenou 37,90 korun za litr se chlubí jihlavská pobočka ONO, pumpa Tesco rovněž v Jihlavě a také stanice LEDOPA ve Škrdlovicích. O 30 haléřů dráž pořídíte benzín na benzínce ZEROGAS v Náměšti nad Oslavou.

Nejlevněji diesel v tomto kraji na pomezí Čech a Moravy pořídíte u jihlavského Tesca, a to konkrétně za 40,50 korun za litr. U zmiňované stanice ZEROGAS jej nabízí jen o deset haléřů na litr dráž, za 40,90 korun pak lze litr dieselu pořídit u benzínky EuroOil v Bohdalově.

Jihomoravský kraj

I na Jižní Moravě platí, že nejnižší cena benzínu je 37,90 korun za litr. Za tuto částku jej nabízí hned několik čerpacích stanic v kraji. Jde jmenovitě o pobočku sítě MOL v Popovicích, brněnskou pumpu Silmet, benzínku Chemis ve Slavkově u Brna, brněnské D-Oil a nesmí chybět ani dvojice poboček ONO v Brně.

Nejlevnější naftu v kraji má pak zmiňovaná pumpa Silmet v Brně, kde litr dieselu seženete za 39,90 korun. Za 40,90 korun pořídíte litr nafty u pumpy VM (Večeřa meliorace) v Žarošicích.

Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji nemá síť ONO jedinou pobočku, a tím pádem zde nejlevnější benzín pořídíte nejdráže na celém území České republiky. Nejlaciněji jej zde pořídíte za 38,60 korun za litr na pumpě ČS v Němčicích nad Hanou. O 10 haléřů dráže pak za litr těchto pohonných hmot zaplatíte u sítě stanic Vena-Trade, které se nachází v Olomouci, Uničově, Šumperku, Lutíně, Protivanově, Mohelnici a Nezamyslicích.

Podle webu ceskybenzin.cz diesel v Olomouckém kraji nejlevněji pořídíte za 40,90 na zmiňované stanici ČS v Němčicích nad Hanou, ovšem poslední aktualizace této ceny proběhla již v minulém týdnu. Podle nejaktuálnějších zpráv tak nejlevnější naftu patrně najdete u DZ Oil ve Staré Vsi u Rýmařova (41,80 korun za litr) či u olomouckého Globusu a Alberta ve Velkém Týnci, kde natankujete shodně za 41,90 korun za litr.

Moravskoslezský kraj

Obyvatelé Moravskoslezského kraje mají velkou výhodu v těsné blízkosti s Polskem a tudíž podobně jako lidé z Královéhradecka či Liberecka mohou snáze vyrazit za levným benzínem za hranice. Nejlevněji benzín aktuálně pořídí na stanici Lotos na polské straně Těšína. Místní cena je v přepočtu 33,50 korun za litr. Orlen a Lotos v polské Ratibórzi pak benzín nabízí za 34,50 korun za litr. Na české straně je opět nejlevnější Tank ONO díky dvojici pump ve Studénce a Mošnově, na obou místech zaplatíte 37,90 korun za litr.

S dieselem to mají místní obyvatelé také podstatně lepší než v jiných krajích České republiky. V Polsku jej totiž hravě seženou za méně než 40 korun za litr. Nejlevněji jej nabízí pumpa Ochman v polském Těšíně a to za 37,20 korun za litr. O pět haléřů více za litr nafty zaplatíte v Ratibórzi u stanice Auchan.

Zlínský kraj

Ve Zlínském kraji lze podle dostupných informací kupodivu nalézt českou čerpací stanici, která prodává benzín za méně než 37,90 korun za litr. Konkrétně jde o pumpu Alitron CZ ve Vizovicích, kde litr benzínu koupíte za 37,80 korun. Výše zmíněnou částku pak stabilně drží Tank ONO ve Spytihněvu, Zádveřicích u Zlína a v Břestu. Stejně tak tuto cenu za litr benzínu požadují například pumpa Silmet v Tlumačově, Pap Oil v Napajedlích nebo stanice Veriko v Zádveřicích.

Naftu pak obyvatelé Zlínského kraje nejlépe pořídí na zmiňované stanici Veriko v Zádveřicích, kde litr stojí 40,50 korun. Za 41,40 korun pak litr dieselu lidé mohou pořídit u benzínky EuroOil v Otrokovicích.

Tagy: