„Překvapivý“ útok Rusů skončil katastrofou. Ukrajinci je zcela rozprášili, ukazuje video

Ukrajinci v Doněcké oblasti rozprášili jednotku Rusů

Ukrajinští výsadkáři zdecimovali ruskou jednotku

Další z pro Rusy neúspěšných bitev se odehrála v neděli v Doněcké oblasti. Okupanti se zrána pokusili o překvapivý útok. Ukrajincům ale jejich pohyb neunikl. Výsledek byl pro ruské jednotky katastrofální, přišly o vojáky, obrněná vozidla i tanky. Bitvu zachytily kamery z dronů.

Rusové za svítání zahájili útok na blíže neurčeném místě v Doněcké oblasti. K většímu efektu překvapení použili i kouřovou clonu. Jenže zřejmě netušili, že výsadkáři z Mykolajiva, kteří v oblasti působí, už o nich věděli.

ČTĚTE TAKÉ: Rekordní ztráty Rusů. Ukrajinci kosí hlavně „mobíky“ a naverbované vězně, ukazuje analýza

„Dělostřelectvo zahájilo palbu, a když se nepřítel dostal do požadované vzdálenosti, přidaly se i protitankové letouny a kamikaze drony, které ničily vybavení okupantů. Výsledkem je pět zničených tanků, čtyři obrněná vozidla a 20 vojáků,“ uvedlo na svých stránkách Velení výsadkových útočných jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny a připojilo i video z celé akce.

V poslední době se nejedná se o zdaleka jediný nezdar ruských jednotek na Ukrajině. Podobně totiž dopadl také pokus o útok na město Avdijivka. Ukrajinský novinář Illia Ponomarenko s odvoláním na stránku DeepState ve středu uvedl, že tam ruská armáda za uplynulé dny přišla nejméně o 63 obrněnců.

Co se týče celkových ztrát, tak Rusko od začátku invaze na Ukrajině pravděpodobně přišlo až o 190 tisíc vojáků. Tvrdí to dohad, který v neděli zveřejnilo britské ministerstvo obrany. Dalších až 140 tisíc vojáků bylo zraněno, ale po nějaké době se mohli vrátit do služby. Ukrajinský generální štáb uvádí, že Rusko v bojích ztratilo bezmála 300 tisíc lidí, aniž by však rozlišovalo mezi mrtvými, vážně či lehce zraněnými vojáky. Moskva ani Kyjev oficiální údaje o svých ztrátách nezveřejňují. Čísla během konfliktu nelze nezávisle ověřit.

Tagy:
válka tank bitva dron Ukrajina Rusko obrněné vozidlo Ozbrojené síly Ruské federace Doněcká oblast