Záběry totální decimace: Ukrajinci rozdrtili ruský konvoj. Z Avdijivky je pohřebiště šrotu

Ukrajinci rozdrtili ruský konvoj.

Ukrajinský úder na ruskou kolonu

Členové ukrajinských speciálních operačních sil (SOF) provedli další drtivý útok na ruskou armádu u Avdijivky. Podařilo se jim zničit podstatnou část konvoje těžké techniky okupantů. Okolí doněckého města se v důsledku masivních ruských ztrát proměňuje v pohřebiště šrotu. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů včetně ukrajinských ztrát je složité nezávisle ověřit.

„Úžasné záběry z likvidace Rusů u Avdijivky. Operátoři našeho 3. pluku zničili čtyři obrněné transportéry, dva tanky a také desítky nepřátelských vojáků zabili či zranili,“ stojí v hlášení SOF na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry ruské katastrofy u Avdijivky. Ukrajinci rozmlátili desítky obrněnců včetně tanků

Na záběrech je vidět totální decimace ruského konvoje těžké techniky. Některé stroje v důsledku ukrajinských zásahů explodovaly.

Ukrajinský novinář Illia Ponomarenko s odvoláním na stránku DeepState ve středu uvedl, že ruská armáda za uplynulé dny přišla u Avdijivky nejméně o 63 obrněnců. Ztráty ukrajinské strany v tomto regionu nejsou známé.

O ruských nezdarech u Avdijivky hovoří také ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda, která v okolí Doněcku operuje. „Nepřítel každý den provádí neúspěšné útoky u Avdijivky. Naši vojáci úspěšně negují živou sílu i vybavení orků a spolehlivě drží pozice. Ani krok zpět,“ glosovala vojenská skupina na svém Facebooku.

Ukrajinská 59. brigáda rovněž sdílela video, na němž je vidět drtivý úder na ruskou kolonu těžké techniky. Při likvidaci nepřátelských strojů včetně tanků za miliony dolarů ukrajinská armáda často používá primitivní sebevražedné drony.

Svou roli hrají také protitankové střely nebo miny, na což upozornila analytická stránka Ukraine Weapons Tracker: „Záběry zachycují nedávný ruský útok během probíhající ofenzivy na Avdijivku v Doněcké oblasti. Ukrajinské síly poškodily nejméně dvě ruská bojová vozidla pěchoty BMP a dva tanky. Využily protitankovou palbu či miny.“

Tagy:
válka tank tanky Ukrajina Rusko Donbas vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika šrot Doněcká oblast Avdijivka SOF