Přes den i 16 °C, k ránu mrazíky. Čekají nás teplotní výkyvy, jak bude o víkendu?

Do Česka dorazilo spíše podzimní počasí, zatažená obloha a srážky se budou držet také ve zbytku týdne. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás čekají i teplotní výkyvy. Zatímco přes den bude i 16 °C, v noci klesnou teploty k nule.

Ve čtvrtek bude polojasno až skoro jasno, během dne přechodně místy oblačno. Na horách na severu a severovýchodě by se během dne měly objevit ojedinělé slabé přeháňky, nad 1000 metrů i sněhové.

ČTĚTE TAKÉ: Ukrajinské obilí v otázkách a odpovědích. Máme se bát nekvalitního pečiva?

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až −1 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti ojediněle až −3 °C. Nejvyšší denní teploty podle ČHMÚ vyšplhají k 10 až 14 °C. „K ránu se očekávají četné přízemní mrazíky, které mohou poškodit teplomilnější plodiny,“ varovali meteorologové.

Pátek by měl být oblačný až zatažený, na východě zpočátku místy polojasný. Od západu bude přibývat déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty mezi 12 až 16 °C,“ avizují meteorologové.

V sobotu bude také oblačno až zataženo, na většině území se objeví přeháňky, ojediněle bouřky. Odpoledne a večer začne od západu ubývat oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 14 až 18 °C.

Také v neděli bude většinou oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 14 až 18 °C. Zatažený by měl být i začátek pracovního týdne. Meteorologové hlásí oblačno, místy déšť nebo přeháňky. V pondělní nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 14 až 18 °C.

Tagy: