Babiš v tělocvičně a Pavel na motorce. Jak se prezidentští kandidáti udržují ve formě?

Prezidenští kandidáti si udržují zdravý životní styl

Životní styl kandidátů na prezidenta

O generálu Petru Pavlovi se mezi lidmi říká, že je i díky vousům podobný prezidentu Masarykovi. Andrej Babiš (ANO) se prý zase snaží působit mile a klidně a Danuše Nerudová mnohým připomíná slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou. To, že se chtějí někomu podobat, ale nejžhavější kandidáti na hlavu státu odmítají. A aby veřejnost neměla pochyby o jejich zdraví, snaží se mimo jiné ukázat, že jsou ve formě.

Andrej Babiš a Petr Pavel. Dva největší favorité prezidentských voleb ukázali, jak tráví volný čas. I to totiž voliče zajímá. Pro Petra Pavla je velkou vášní motorka. S motorkáři zahajoval i prezidentskou kampaň. „Musím ji umýt, protože jak jsem jezdil v té hrůze, tak to vypadá strašně. Říkám, že to je enduro motorka, ta musí být špinavá,“ popsal Pavel. Pavlovi je 61, Babišovi 68. Oba se snaží občas sportovat. Babiš dřív sázel na hormonální jógu. „To jsem dělal, ale teď mám takovou malinkou kýlu,“ sdělil Babiš.

„Zatím jsme pořád v seznamovací fázi, kdy kandidáti točí videa z chalupy, jak běhají a jaké mají jiné volnočasové aktivity,“ komentoval jejich činnosti redaktor Hospodářských novin Ondřej Leinert.

Kdo naopak v kampaňovém období pověsil sport na hřebík, je kandidátka Danuše Nerudová. Občas zajde alespoň do lesa. „Abych aktivně sportovala a chodila hrát třeba tenis, tak na to vůbec není čas,“ vysvětlila ekonomka.

Bývalý premiér Babiš přiznává, že ho občas trápí váha. „Mám velikosti obleku 54, 52 a 56, podle toho, jak jsem na tom s váhou,“ přiznal.

Petr Pavel dokonce kvůli volbám do svých služeb povolal vizážistku a kadeřnici. „Musím říct, že mě to ještě pořád trochu přivádí do rozpaků. Byl jsem celý život zvyklý to dělat vždycky raz dva, prohrábnout vlasy a byl jsem učesaný. Pořád si ještě nemůžu zvyknout,“ prozradil někdejší náčelník generálního štábu.

Stylistu má nově před volbami i Nerudová. „Vůbec nestíhám chodit do obchodů, ale velmi ráda nosím českou módu, české značky a udržitelnou módu,“ sdělila. Andrej Babiš byl před časem i ze zdravotních důvodů na operaci očních víček a také si nechal vybělit zuby. „Po tom kafi už mi trošku ztmavly,“ připustil expremiér.

Současný prezident Miloš Zeman nedávno tajil svůj zdravotní stav, hrozilo mu kvůli tomu také odebrání některých pravomocí. Nerudová, Babiš i Pavel slibují, že budou v případě zvolení o svém zdravotním stavu veřejnost transparentně informovat.

Tagy: