Nově zvolený prezident Pavel: Naslouchat budu i odpůrcům. Promluvil o dalších plánech

Čerstvě zvolený prezident Petr Pavel v jednom ze svých prvních rozhovorů po svém vítězství pro CNN Prima NEWS řekl, že je připraven naslouchat argumentům svých oponentů a lidí, kteří jej nevolili, a především nechce rozdělovat společnost. Kromě toho popsal, jaký bude jeho nadcházející program, a také to, jaké pocity jej při triumfu nad expremiérem Andrejem Babišem (ANO) přepadly.

„Padla na mě ani ne tak radost, jako spíš veliká odpovědnost, která z toho velkého očekávání plyne,“ popsal své pocity na úvod rozhovoru budoucí prezident České republiky.

Pavel zároveň poslal vzkaz lidem, kteří pro něj ve volbách nevolili. „Vzkázal bych jim, že výsledek voleb neznamená, že prohráli,“ řekl generál ve výslužbě. „Jsem připraven nejenom naslouchat jejich argumentům. Na tom se nic nemění,“ doplnil vítěz voleb.

K TÉMATU: Vše kolem prezidentských voleb ON-LINE.

Podle něj je důležité, aby společnost nebyla nadále rozdělována a právě o to se chce zasadit. „Nikdy jsem neměl ambici spojit nespojitelné. To, že máme jiné názory a přístupy je naprosto v pořádku,“ řekl pro CNN Prima NEWS Pavel s tím, že neshody se ovšem nesmí změnit na nepřátelství. Do budoucna by si totiž přál, aby spolu lidé spolupracovali a ne aby se „neustále hašteřili a zesměšňovali“.

Vítěz prezidentských voleb dále řekl, že zatím osobní vzkaz či gratulaci od svého soupeře Andreje Babiše, nebo od současné hlavy státu Miloše Zemana, nedostal, ale zároveň doplnil, že se po vítězství ještě nedostal k telefonu.

V nadcházejících hodinách a dnech jej čeká velmi obsáhlý mediální program. Mimo jiné bude hostem nedělní Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Kvůli svým plánovaným vystoupením proto nepředpokládá, že by během sobotního večera nějak přehnaně oslavoval.

Petr Pavel zvítězil ve volbách s 58,32 procenta hlasů proti Andreji Babišovi. Rozdíl mezi oběma finalisty dosáhl téměř jednoho milionu voličů. Pavel získal více než 3,3 milionu hlasů, zatímco Babiš lehce přes 2,4.

Tagy: