Detaily masakru v texaské škole. Zemřela i malá dcera zástupce šerifa, přebírala ocenění

V den tragédie se desetiletá žačka Lexi Rubiová zúčastnila slavnostního předávání ocenění.

Pieta za oběti střelby v Texasu

Jednou z dětských obětí texaského masakru je i žákyně Lexi Rubiová, dcera zástupce tamního šerifa. Když se její otec vydal na místo činu, netušil, že dívence už nepomůže. Zoufalí rodiče nyní poskytli americké CNN emotivní rozhovor.

V den tragédie se desetiletá žačka Lexi Rubiová zúčastnila slavnostního předávání ocenění. Na základní škole Robb obdržela dokonce i ocenění dobrého občana. Její rodiče Felix a Kimberly Rubiovi tak v úterý oslavovali, že se jejich dcera dostala na seznam vyznamenaných.

Dívence Lexi bylo 10 let a chodila do čtvrté třídy. „Řekli jsme jí, že ji máme rádi a že ji po škole vyzvedneme. Netušili jsme, že to bylo naše sbohem,“ napsala Kimberly Rubiová v příspěvku na Facebooku.

Poté americké stanici CNN poskytli rozhovor. „Byla milá, hodná a vážila si života. Trénovala, aby byla hvězdou softballu, měla před sebou zářnou budoucnost. Ať už sportovní, nebo studijní,“ popsali rodiče s tím, že jsou na svou dceru hrdí.

„Prosím, dejte světu vědět, že nám naše dítě chybí,“ uvedli dále. Nechtěli totiž, aby jejich dcera představovala pouhé číslo mezi 19 dětmi na seznamu obětí útoku.

Sestřenice zesnulé Lexi založila dobročinnou sbírku na GoFundMe na podporu rodičů zesnulé. „Vybrané peníze jim pomohou v době, kdy je to pro ně těžké. Děkujeme,“ uvedla.

Policie střelce identifikovala jako 18letého místního mladíka Salvadora Ramose, který v městečku Uvalde na jihu Texasu se silnou hispánskou komunitou docházel na střední školu. Ramos 16. května dovršil 18 let a den poté si legálně zakoupil útočnou pušku typu AR-15 spojenou s mnoha krvavými útoky. Více se dočtete zde.

Tagy: