Příčina smrti člena královské rodiny odhalena. Manžel lady Windsorové podlehl střelné ráně

Finančník Thomas Kingston, manžel lady Gabrielly Windsorové, zemřel v důsledku střelného poranění hlavy. Podle informací deníku The Telegraph člen britské královské rodiny spáchal sebevraždu v přístavbě domu svých rodičů v Cotswolds.

Člen britské královské rodiny Thomas Kingston byl nalezen mrtvý v domě svých rodičů ve vesnici Cotswolds s fatálním poraněním hlavy. Vedle jeho těla byla dle informací webu The Telegraph nalezena zbraň.

ČTĚTE TAKÉ: Nemocný Karel III. truchlí nad smrtí člena rodiny: Naše myšlenky jsou s Gabriellou

Podle vrchní koronerka pro hrabství Gloucestershire Katy Skerrettové byl Kingston v neděli 25. února na návštěvě u svých rodičů. Po obědě se jeho otec vydal na procházku se psy, když se ale vrátil domů, nikde svého syna neviděl. „Přibližně po 30 minutách ho šla hledat i jeho matka,“ cituje web Skerrettovou. Zároveň s tím se otec zesnulého rozhodl prohlédnout přístavbu domu, byla však zamčená. „Když se nedočkal žádné odpovědi zevnitř budovy, vstoupil dovnitř násilím,“ dodala Skerrettová.

„Otec našel pana Kingstona se smrtelným zraněním hlavy. Na místě činu se nacházela i zbraň. Byla přivolána záchranná služba. Policie nepovažuje smrt za podezřelou,“ pokračuje prohlášení vrchní koronerky.

Doktor Jones, konzultant histopatolog, který provedl pitvu, označil jako předběžnou příčinu úmrtí právě fatální poranění hlavy. Koronerka Skerrettová zmínila, že nyní může být formálně zahájeno vyšetřování.

Lady Gabriella, jež je 56. v pořadí v nástupnictví na trůn, a Thomas Kingston byli manželé téměř pět let. Svá ano si řekli v květnu 2019 v kapli svatého Jiří ve Windsoru.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Tagy:
smrt britská královská rodina sebevražda úmrtí královská rodina Britská královská rodina Thomas Kingston Gabriella Windsorová