Nemocný Karel III. truchlí nad smrtí člena rodiny: Naše myšlenky jsou s Gabriellou

Britského panovníka Karla III. a jeho manželku Camillu zasáhlo nečekané úmrtí finančníka Thomase Kingstona, manžela lady Gabrielly Windsorové. Ta je dcerou prince Michaela z Kentu, bratrance královny Alžběty II.

„Král a královna byli informováni o Thomasově smrti. Připojili se k princi a princezně z Kentu a všem, kteří ho znali, v truchlení nad ztrátou velmi milovaného člena rodiny,“ cituje britský deník Daily Mail prohlášení mluvčího panovnického páru.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda Forresta Gumpa smutní. Oscarovému herci zemřel syn, prohrál boj s vzácnou nemocí

„Jejich Veličenstva posílají své nejsrdečnější myšlenky a modlitby Gabrielle a celé rodině Kingstonů,“ doplnil mluvčí britského monarchy. Sám král Karel III. aktuálně bojuje s rakovinou.

Lady Gabriella Kingstonová ve vyjádření, které zveřejnil jejím jménem palác, popsala manžela jako výjimečného. „Tom byl výjimečný muž, který rozzářil životy všech, kteří ho znali. Jeho smrt byla pro celou rodinu velkým šokem,“ uvedla zdrcená vdova v oznámení.

Podle zjištění webu Daily Mail byl Kingston nalezen mrtvý v neděli večer v anglickém hrabství Gloucestershire. Záchranná služba byla na místo přivolána krátce po 18. hodině. Příčinu úmrtí má určit další vyšetřování. Podle britských médií ale nebyly zjištěny žádné podezřelé okolnosti.

Lady Gabriella, jež je 56. v pořadí v nástupnictví na trůn, a Kingston byli manželé téměř pět let. Své ano si řekli v květnu 2019 v kapli svatého Jiří ve Windsoru.

Dojemné vzkazy zaplnily sociální sítě

Náhlá smrt teprve pětačtyřicetiletého Thomase Kingstona mnohé šokovala. Sociální sítě jsou po oznámení jeho skonu plné emotivních vzkazů. Smutek vyjádřil kromě řady fanoušků také moderátor Piers Morgan. „Další velmi smutná zpráva pro královskou rodinu,“ napsal Morgan v příspěvku na Twitteru.

„Lady Gabrielle a celé rodině Kingstonových vyjadřuji v této velmi smutné době upřímnou soustrast. Nechť odpočívá v pokoji,“ napsal správce fanouškovské stránky britské královské rodiny na sociální síti.

„Srdcervoucí zprávy. Thomas Kingston zemřel. Naše myšlenky jsou s královskou rodinou a přáteli. Odpočívej v pokoji, Thomasi,“ sdílela na Twitteru obdivovatelka britské královské rodiny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Tagy:
smrt britská královská rodina Twitter úmrtí královská rodina Piers Morgan vzkazy Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina truchlení Thomas Kingston Gabriella Windsorová