Harry mohl Karla III. těžce vystresovat. Expert vysvětlil, proč setkání netrvalo ani hodinu

Král Karel III. a jeho mladší syn princ Harry

Král Karel III. má rakovinu

Když princ Harry přispěchal z Los Angeles do Londýna za svým nemocným otcem, viděl se s ním pouhých 45 minut. Královský expert Robert Jobson pro deník The Sun vysvětlil, že schůze nemohla trvat déle, aby si král Karel III. udržel nízkou hladinu stresu.

Spisovatel a odborník na britskou královskou rodinu Robert Jobson zdůraznil, že panovník Karel III. potřebuje při léčbě rakoviny především klid.

ČTĚTE TAKÉ: Princ William jako první prolomil mlčení po diagnóze otce. Karel III. vzal Harryho na milost

To je i důvodem, proč král se svým synem princem Harrym strávil během jeho návštěvy Spojeného království pouhých 45 minut. Vévoda ze Sussexu vyrazil do Londýna ihned poté, co se dozvěděl o otcově diagnóze. V Londýně pak pobyl jen 24 hodin a neviděl se ani se svým starším bratrem princem Williamem.

Podle Jobsona by jakékoliv delší setkání krále s princem skončilo zabřednutím do stresujících témat, což by panovníkovi akorát přitížilo. „Nechce, aby se mu zvýšil krevní tlak. Král na tom není moc dobře. Ať už se jedná o jakýkoliv typ rakoviny, podstupuje léčbu. Potřebuje klid, aby se zotavil,“ vysvětlil Jobson pro server The Sun.

„Po uvítacím polibku, objetí a slovech ‚miluji tě tati, doufám, že se brzy uzdravíš‘ by následovaly jaké otázky? Takové, které by mu zvedly tlak,“ odpověděl si.

Po osobní schůzce s princem Harrym se král Karel III. vydal z Clarence House směrem do Buckinghamského paláce. Odtamtud byl vrtulníkem transportován do Sandringhamu.

Jobson doplnil, že by se britský monarcha mohl zanedlouho přesunout ze Sandringhamu na klidnější Wood Farm. „Nejlepší je pro něj klid,“ zdůraznil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ceremonie pohřbu Karla III. je už připravená, Buckinghamský palác počítá se vším, říká Svoboda

Tagy: