Porušil jsi slib, obvinil Harry Williama. Vztah bratrů je prý i přes snahu Meghan u konce

Vydání šestidílné dokumentární série si vybírá svou daň. Poté, co princ Harry s manželkou Meghan zveřejnili třaskavé informace o britské královské rodině, se podle zdrojů z Buckinghamského paláce a blízkých lidí šlechticů řítí vztah dvou bratrů do záhuby. Domnívají se, že obvinění, která mladší syn krále Karla III. v dokumentu vznesl na účet prince Williama, následník trůnu již nepřejde.

Už v prvních třech dílech vydaných na streamovací platformě Netflix si princ Harry s manželkou Meghan nebrali servítky. Druhá část dokumentární série však podle expertů vody královských vztahů definitivně rozčeřila. Jedné z největších pozorností se dostává právě vztahu dvou bratrů: princů Harryho a Williama.

Mladší syn krále Karla III. a zesnulé princezny Diany v dokumentu hovoří o tom, že pro něj byl jeho bratr před svatbou nejbližším důvěrníkem. Následně prohlásil, že William porušil slib, který si bratři dali: že proti sobě nikdy nebudou poštvávat média. Následníka britského trůnu tak osočil, že se podílel na mediálním útoku, který byl namířen proti jeho rodině.

Bratr křičel a hulákal

Nejedná se však o jediné obvinění, s nímž vévoda ze Sussexu přišel. Tvrdil, že na něj jeho bratr křičel, když se jednalo o jeho budoucnosti. „Bylo děsivé, když na mě bratr křičel a hulákal, můj otec říkal věci, které jednoduše nebyly pravda, a moje babička tam seděla a všechno to přijímala,“ popsal Harry podle webu CNN ve druhé polovině dokumentární série své odloučení od královské rodiny.

Právě toto líčení „Harryho pravdy“ bude podle expertů z královského paláce stát za koncem vztahu obou bratrů. „Myslím, že je to tak. Skončili,“ uvedl webu Page Six informovaný královský zdroj. Zatímco Buckinghamský palác významně mlčí, experti se domnívají, že William bude Harryho komentáře brát „velmi osobně“, uvedl web New York Post.

O urovnání bratrských sporů se měla pokoušet Meghan, a to údajně hned několikrát. „Bylo mi řečeno, že William uvedl, že chce s Harrym mluvit sám, nechtěl jít přes Meghan,“ doplnil obeznámený zdroj webu Page Six. A pravděpodobně chtěli budoucí dopady – které měl nakonec zveřejněný dokumentární seriál na svědomí – zmírnit.

Netflix necouvnul

Po smrti královny Alžběty II. se měli vévoda a vévodkyně ze Sussexu snažit některé pasáže ze série vystříhat. „Obávali se premiéry pořadu tak brzy po smrti královny. Jenže reakce by byly stejné, bez ohledu na to, kdy by byl seriál zveřejněn,“ mínil zdroj ze společnosti Netflix. Manželský pár údajně streamovací společnosti slíbil, že mu „nebude šlapat na paty“. „Pak ale chtěli posunout vydání na další rok a vystříhat scény. Netflix řekl ne,“ doplnil zdroj.

Podle expertů se možná Harry snažil vystřihnout právě pasáž, v níž mluví o svém bratrovi a jeho rozzuřené reakci při schůzce, na níž rodina diskutovala o Harryho budoucnosti. Jak je však známo, k tomuto „úhybnému manévru“ nedošlo. Ačkoliv se blízcí královské rodiny a lidé z paláce obávají konce vztahu dvou bratrů, je otázkou, zda se tak skutečně stane, a princové k sobě již cestu nenaleznou.

Tagy: