Princezna Kate překvapila srdečným prohlášením. Pracuje i během náročné léčby rakoviny

Britská princezna Kate zvládá i během léčby rakoviny plnit královské povinnosti. Ve čtvrtek sdílela na svém Instagramu příspěvek, ve kterém podpořila Přírodovědecké muzeum a vznik nových zahrad. Informoval o tom britský web Express.

Princezna z Walesu ve čtvrtek na svém Instagramu sdílela příspěvek, v němž vyjádřila svou podporu a pochopení pro „sílu přírody“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvrat v královské rodině? Meghan „zoufale“ usiluje o usmíření s Kate. Princezně poslala přání

„Nesmírně podporuji závazek Přírodovědeckého muzea vytvořit výjimečný prostor, který povzbudí lidi všech věkových kategorií, aby se znovu spojili s přírodou a dozvěděli se více o tom, jak můžeme chránit náš přírodní svět. Vím, jakou sílu má příroda, která podporuje náš rozvoj a pohodu, protože nám přináší radost a pomáhá nám udržovat fyzické, duševní i duchovní zdraví. Doufám, že tyto zahrady budou pro tisíce lidí, kteří je navštíví, inspirativní a proměňující,“ uvedla Kate.

Jak informoval britský web Express, Kate Middletonová je patronkou Přírodovědeckého muzea od roku 2013 a v průběhu let ho několikrát navštívila. V roce 2021 absolvovala prohlídku zahrad, kde se setkala s místními školáky a dozvěděla se více o tom, jak budou mít komunity v celé Velké Británii prospěch z projektu Urban Nature. Ředitel muzea, Dr. Doug Gurr, tehdy řekl: „Biodiverzita, zejména v městském prostředí, je ohrožena jako nikdy předtím. Aby přežila, potřebuje, aby mladí lidé vyrůstali s touhou ji chránit.“

Princezna Kate od doby, kdy jí byla na začátku letošního roku diagnostikována rakovina, uskutečnila dvě oficiální akce. V sobotu 15. června se zúčastnila slavnostního ceremoniálu Trooping the Colour a ve středu 14. července finálového zápasu mužského Wimbledonu. Naposledy byla Kate spatřena na veřejnosti se svou dcerou, princeznou Charlotte, v královské lóži na Wimbledonu a hrdě předávala trofej pro vítěze Carlosi Alcarazovi.

V upřímné zprávě, kterou vydala již dříve, princezna z Walesu odhalila své nejniternější myšlenky a obavy, že „ještě není z nejhoršího venku“. Dodala, že má „dobré i špatné dny“, zatímco nadále podstupuje preventivní chemoterapii, a vysvětlila, že během té druhé zůstává „slabá a unavená“. Ve svém poselství vydaném před svou účastí na Trooping the Colour uvedla: „Učím se být trpělivá, zejména v případě nejistoty. Beru každý den tak, jak přichází, naslouchám svému tělu a dopřávám si tolik potřebný čas na uzdravení.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Siniaková musela s trofejí přes letištní kontrolu. Po Wimbledonu zmínila i vztah s Krejčíkovou

Tagy: