Francií před olympiádou otřásl případ brutálního znásilnění. Turistku mělo napadnout pět mužů

Francií otřásla střelba na policejní stanici.

Hromadné znásilnění v Paříži

Francií před startem olympijských her otřásl další případ násilí. V pařížské čtvrti Pigalle nedaleko kabaretu Moulin Rouge mělo v noci na 20. července dojít k brutálnímu znásilnění pětadvacetileté Australanky. Toho se údajně měla dopustit pětice mužů „afrického vzhledu“, píše web Le Figaro. Případem se nyní zabývají policisté, informují francouzská média.

K incidentu mělo dojít v noci na 20. července u francouzského kabaretu Moulin Rouge, který se nachází ve čtvrti Pigalle na Boulevardu de Clichy na úpatí Montmartru v Paříži.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Útok nožem před luxusním butikem v Paříži. Muž pobodal policistu, agresora zneškodnili

Kolem páté hodiny ráno vběhla do místní libanonské prodejny kebabu rozrušená žena v šatech naruby. Napadnout ji mělo pět mužů „afrického vzhledu“, píše web Le Figaro.

Na kamerových záběrech z prodejny je vidět, jak se Australanka vyděšeně krčí v rohu a prosí o pomoc, zatímco se ji jiní zákazníci snaží utěšit. Do obchodu vstupuje také údajný násilník, poplácá ženu po rameni a objedná si jídlo. Když vyjde najevo, že jde o agresora, snaží se ho další lidé zdržet. Útočník ale utíká.

Na místo poté dorazila policie, která ženu vyslechla a odvezla ji do nemocnice. Když policii vyprávěla, co se stalo, byla prý „dezorientovaná a nedokázala říct ani slovo francouzsky“. Nebyla prý schopna uvést podrobnosti o přesném místě a okolnostech útoku. „Její vzpomínky na večer jsou velmi mlhavé, ale tvrdí, že ji znásilnilo až pět mužů,“ uvedl zdroj blízký vyšetřování. Podle informací webu Le Figaro byla mladá žena při příchodu před restauraci pod vlivem alkoholu.

Francouzské úřady již zahájily rozsáhlé vyšetřování. Záběry budou pravděpodobně tvořit zásadní důkazní materiál. Pařížská prokuratura se k videu nevyjádřila, ale potvrdila, že bylo zahájeno soudní vyšetřování ve věci hromadného znásilnění, napsal web actu17.fr. Prokuratura dodala, že zatím nedošlo k žádnému zatčení. „Vyšetřováním obvinění z hromadného znásilnění, k němuž mělo dojít v noci z 19. na 20. července, byl pověřen druhý soudní policejní obvod,“ uvedla pařížská prokuratura.

Prodejna, do které žena vběhla, se nachází necelé tři kilometry od stadionu Stade de France, který bude centrálním bodem olympijských her. Ty budou zahájeny v pátek. Pařížská policie chce zabránit šíření strachu mezi turisty, kterých se do francouzské metropole sjíždějí statisíce.

Tento útok je dalším z řady znásilnění, ke kterým došlo ve francouzském hlavním městě, napsal web Daily Mail. V červnu byla během každoročního hudebního festivalu v centru Paříže znásilněna mladá Britka a začátkem června byla v opuštěném hangáru znásilněna dvanáctiletá židovská dívka. V lednu pak jedna Američanka oznámila policii, že byla „znásilněna a zanechána u silnice“, když navštívila Paříž, aby se zúčastnila týdne módy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jsme jako v kleci, zlobí se Pařížané. Město se před olympiádou opevňuje, čelilo řadě útoků

Tagy: