Bolestná slova otce zavražděného muže z Klánovic: Proč oni? Zmínil i poslední chvíle syna

Pietní místo v Klánovickém lese

Policistům stále uniká bestiální vrah, který připravil v Klánovicích o život muže a jeho dvouměsíční dceru

Policistům stále uniká vrah, který v pátek připravil o život dvaatřicetiletého muže a jeho dvouměsíční dcerku. S otcem zavražděného hovořila v pondělí redakce CNN Prima NEWS, a to přímo v Klánovicích u provizorního pomníčku. Z hrůzného činu se podle svých slov nemůže vzpamatovat. Neustále si pokládá otázku, proč museli zemřít právě jeho syn a vnučka. Zabitý muž byl prý bezkonfliktní člověk a věnoval se hojně sportu. Jeho otec údajně nemá od vyšetřovatelů dostatek informací, přestože je jedním z nejbližších příbuzných zesnulých.

Otec zavražděného mlčky zapálil svíčku za oba své nejbližší v místech, kde vyhasly životy jeho syna a vnučky. Během toho se neubránil slzám. Podle svých slov stále nedokáže pochopit, co vše se v pátek odpoledne seběhlo.

ČTĚTE TAKÉ: Další tragická smrt v českém lese: Pohřešovanou seniorku policisté našli mrtvou

Vystoupit přímo na kameru z pochopitelných důvodů nechtěl. Syn prý ale v osudový den pouze vyrazil na procházku, aby uspal dvouměsíční dceru. Na lesní cestě, a to jen pár kroků od domu, kde šťastná rodina bydlela, jim cestu překřížil chladnokrevný vrah.

Tatínka měl podle zjištění webu Blesk připravit o život čtyřmi ranami, přičemž jedna z nich údajně mířila na hlavu. Děvčátko následně zasáhnul do hrudi Naopak podle informací deníku iDNES vrah pálil pouze dvakrát, jednou ranou zasáhl muže do hlavy, zatímco jeho několikaměsíční dceru střelil do břicha. Této verzi odpovídá i popis svědkyně z místa činu. „Šla jsem na procházku a najednou slyším dvě ostré silné rány,“ popsala pro iDNES. Zda je policie již vrahovi na stopě, není jasné. Vyšetřovatelé se vzhledem k citlivosti případu omezili jen na pár strohých vět.

„Objasnění této dvojnásobné vraždy je naší prioritou. Na případu pracuje tým několika desítek zkušených vyšetřovatelů, kteří byli posíleni o kolegy z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia,“ ozřejmil pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

Nekonfliktní člověk a oddaný sportovec

Podle otce zavražděného muže nebyl jeho syn nijak konfliktní. Prý nezkazil žádnou legraci a byl současně velký sportovec, který běhal, jezdil na kole a rád se otužoval. Ani jako nejbližší příbuzný přitom podle svých slov nemá od policie žádné informace o průběhu vyšetřování. Zavražděný muž měl ještě další dítě. Jeho rodina se prý snaží, aby ho tragédie zasáhla co nejméně. Podle dostupných informací se má jednat o staršího syna.

Ulicemi Klánovic a okolím lesa stále projíždí několik policejních hlídek, které zde dohlížejí na bezpečnost. Nově mají v okolí hlídkovat i muži zákona na koních. Vyšetřovatelé zatím sbírají další důkazy. Podle zjištění redakce CNN Prima NEWS obchází domy v okolí celého lesa a ptají se majitelů, jestli nemají záznamy z kamer domů, které mohly v pátek zachytit cokoliv, co by mohlo případ posunout.

„V rámci úkonů trestního řízení nyní probíhá detailní a obsáhlé vyhodnocování všech zajištěných stop,“ potvrdil mluvčí pražských policistů. Podle bývalého kriminalisty Josefa Douchy je nezbytné provést pitvu či zajistit znalecký posudek ohledně balistiky.

„Jde o sumu informací, které se zpravidla soustřeďují na jednom místě, obvykle v oddělení analytiky. Tam se vše musí důkladně porovnat a vyhodnotit. Až poté se stanoví další plán postupu,“ ozřejmil pro CNN Prima NEWS zkušený vyšetřovatel. Po dvojnásobném vrahovi policisté stále pátrají za pomoci mnoha prostředků.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Klánovice obchází strach z vraha. Policie místním ukazuje podobiznu, expert zmínil motiv

Tagy: