Lidská zrůda, nebezpečný šílenec. Může znovu střílet, varuje psycholog před vrahem z Klánovic

Klánovice po dvojnásobné vraždě zahalil smutek a strach.

Psycholog Humhal k vrahovi z Klánovic

K hrůznému činu z Klánovic, při kterém zatím neznámý pachatel zavraždil muže s malým dítětem, těžko nalézají slova i odborníci. Něco takového může provést pouze šílenec nebo lidská zrůda, zhodnotil profil zločince pro CNN Prima NEWS psycholog Karel Humhal. Vrah podle něj zároveň může být stále nebezpečný i pro veřejnost.

„Zejména v předvánoční atmosféře se jedná o hrůzný čin, který nemá obdoby,“ kroutil hlavou nad tragédií psycholog Humhal v pořadu Krimi Zprávy na CNN Prima NEWS. „Občas se vyskytnou vraždy dětí, jež páchají matky, u kterých se předpokládá, že u nich vypukne přechodná psychická choroba, kdy jednají v podstatě jako smyslů zbavené. O tom psychiatři vedou spory, zda jde o specifickou chorobu, nebo ne,“ vysvětlil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily o obětech hororu v Klánovicích. Rodina se přistěhovala, holčičce byly dva měsíce

Čin lze podle něj pouze těžko vysvětlovat. „Člověk, který zavraždí dospělého a miminko, které ho v žádném případě nemohlo ohrozit, usvědčit nebo mu vzdorovat, je buď doslova šílený, nebo skrznaskrz špatný člověk. Lidská zrůda, která nezná žádné hodnoty a nectí hodnotu lidského života,“ shrnul.

Vrah podle Humhala může být nadále velmi nebezpečný. „Rozhodně se jedná o člověka, který se ničeho neštítí. Zřejmě by se ho lidé neměli pokoušet zadržet, kdyby na něj narazili. Je tam velké nebezpečí, že by třeba znovu použil střelnou zbraň,“ odhadl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Temná historie Klánovického lesa. Vražda lovce pokladů, týdny ukrýval i dalšího zabijáka

Tagy: