Západu hrozí zničením, sám má milenku a děti s pasem USA. Solovjov čelí nepříjemným obviněním

Dvě děti s americkým občanstvím tají prominentní ruský propagandista, kritik Západu a novinář Vladimir Solovjov, tvrdí Protikorupční fond vězněného kritika Kremlu Alexeje Navalného. Podle jeho zjištění se Solovjovova milenka, bývalá basketbalistka Světlana Abrosimovová po porodu dětí v USA přestěhovala do luxusní vily v prestižní čtvrti v ruském městě Soči.

Devětapadesátiletý moderátor, jenž veřejně označil Západ za „satanisty“, kolem roku 2017 pravidelně cestoval do USA. Navštěvoval Abrosimovou, která tam porodila dvojčata. „Hlavní vlastenec a obránce tradičních hodnot vzal svou milenku, americkou občanku, do Spojených států, aby jejich děti získaly americké občanství,“ uvedl Navalného fond v nejnovějším videu.

Jiří Just, český novinář žijící v Rusku, vysvětlil, kdo je Vladimir Solovjov:

Podle Navalného týmu mají dvojčata Margarita a Marija v oficiálních dokumentech uvedeno otcovo jméno Vladimir. Navíc nejde o první Solovjovo dítě s americkým občanstvím, má totiž ještě jednu dceru Ekaterinu, která je rovněž držitelkou pasu Spojených států.

ČTĚTE TAKÉ: Medveděv: Ukrajinu si musí rozparcelovat Rusko a EU. Jinak se může válka táhnout desetiletí

Po porodu se dvaačtyřicetiletá sportovkyně přestěhovala spolu se svými dcerami do luxusní vily v lázeňském městě Soči. Impozantní rezidence o rozloze 650 metrů čtverečních v hodnotě přibližně půl miliardy rublů (v přepočtu téměř 137 milionů korun) se nachází v luxusní čtvrti, záznamy o jejím vlastnictví však byly záhadně smazány z registru nemovitostí. Poblíž žijí také další lidé spojení s válkou na Ukrajině, včetně tajemníka ruské bezpečnostní rady Nikolaje Patruševa a manželky ruského generála Sergeje Surovikina.

Navalného tým dokázal tyto tajné informace odhalit díky shodě adresy, kterou pár uvedl při testu na koronavirus v roce 2021. Kromě toho se ukázalo, že dvojice sdílí stejného řidiče a byla spolu zpozorována na několika sportovních událostech. Novinář navíc svou rodinu v Soči často navštěvuje, napsal britský deník The Telegraph.

Solovjov, potřetí ženatý otec osmi dětí, je hlásnou troubou kremelské propagandy a horlivým zastáncem války. Ruskou invazi na Ukrajinu dokonce nazval „svatou válkou“. „Bojujeme proti satanistům. Jde o svatou válku a musíme ji vyhrát,“ prohlásil podle The Telegraph v prosinci. Ve svých pořadech pak často hrozí Západu užitím jaderných zbraní. Letos například prohlásil, že Londýn shoří v pekle.

Tagy:
milenka válka Vladimir Putin USA Moskevský Kreml Alexej Anatoljevič Navalnyj ruská invaze na Ukrajinu Vladimir Solovjov