RADAR: Slunečné dny vystřídá zatažená obloha a přeháňky. Podívejte se, kde zasáhnou bouřky

Déšť

Počasí 23.10.2023 6:49

V pondělí bude obloha ještě jasná až polojasná, od úterý ale začne přibývat oblačnosti. Experti z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) předpovídají také déšť a přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 15 °C.

Od jihu a později také od východu zasáhne naše území výběžek vyššího tlaku vzduchu. V pondělí bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne se ojediněle vytvoří mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne a večer začne od jihozápadu postupně přibývat oblačnosti. Teploty dosáhnou 14 až 18 °C, na horách se budou pohybovat kolem 10 °C. Vát má slabý proměnlivý, postupně jihovýchodní vítr rychlostí do 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obrovská přílivová vlna, majáky pod vodou i nečekaný efekt. Bouře Babet pustošila Evropu

Noc na úterý bude většinou oblačná, místy se vytvoří mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 11 až 7 °C. Vát má slabý jihovýchodní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

V úterý bude oblačno až zataženo a zpočátku se místy vyskytnou mlhy. Odpoledne se od jihozápadu očekává občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Později večer začne na západě ubývat oblačnosti. Teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C. Vát má slabý, postupně místy mírný jihovýchodní až jižní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který se bude měnit na západní.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na středu ČHMÚ předpovídá oblačno až zataženo, místy polojasno. Vyskytnout se může občasný déšť nebo přeháňky. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 11 až 15 °C. Povane slabý západní až jihozápadní, přechodně až severozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, zpočátku místy i polojasno a ojediněle se vytvoří mlhy. Na většině území se postupně vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 12 až 16 °C. Vát bude slabý, během dne přechodně mírný jihozápadní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Tagy: