Česko čeká velký teplotní zlom. Dorazí i deště a přeháňky, očekávají meteorologové

Obleva (ilustrační foto).

Počasí (15.2.2024 6:39)

Až do pátku bude průměrná denní teplota stoupat, poté ale přijde dlouhé postupné ochlazení. Vyvrcholit by mělo na začátku příštího týdne, kdy by měla teplota přes den klesnout k pěti stupňům Celsia. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Ve čtvrtek má být podle expertů z ČHMÚ oblačno až zataženo, ojediněle a zejména k večeru se mohou vyskytnout i mlhy. Ze začátku dne se má místy objevit slabý déšť či mrholení. Přes den vystoupají teploty až ke 13 stupňům, v tisíci metrech nad mořem bude nejvíc šest stupňů Celsia.

ČTĚTE TAKÉ: V Česku padaly teplotní rekordy. Začátek února byl nejteplejší za více než sto let

V několika okresech v Ústeckém a Středočeském kraji je v platnosti výstraha před rozvodněnými toky. Povodňová bdělost má trvat až do pondělí.

Teploty v pátek by měly mírně stoupnout, průměrnou teplotu přes den experti z ČHMÚ odhadují mezi 10 a 14 stupni Celsia. Kromě toho bude v pátek polojasno až oblačno, ráno se mohou místy tvořit mlhy. Večer se mohou od západu území objevovat přeháňky.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Pátek bude podle týdenní předpovědi meteorologů na dlouhou dobu nejteplejším dnem. O víkendu se mají teploty začít postupně propadat. Nejchladněji přes den by mělo být příští úterý, kdy by podle meteorologů mělo být maximálně pět stupňů přes den. Poté se ale opět začne oteplovat.

O víkendu by kromě propadajících se teplot mělo být zejména oblačno až zataženo. Oba dny by se na území Česka měly objevit déšť a přeháňky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kalamita ve Velké Británii: Děti musely tlačit autobus. Země je pod vodou nebo v zajetí ledu

Tagy: