Nejdřív mlhy a chladno, přes den teploty vylétnou nad 20 stupňů Celsia

Podzim

Česku hrozí silný vítr

Začátek týdne s sebou přinese příjemné počasí i nadprůměrně vysoké teploty. V pondělí se budou pohybovat mezi 18 a 22 °C, z rána se místy mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost.

V pondělí bude polojasno až oblačno. Na západě Čech až zataženo, ojediněle se může objevit slabý déšť. Z rána meteorologové místy očekávají mlhu i nízkou oblačnost. Během dne však teploty vystoupají k 18 až 22 °C. Na horách vystoupají až k 16 °C. Vát bude vítr o síle až 4 metry za sekundu, na východě území naopak síla větru dosáhne až 6 metrů za sekundu.

Během noci na úterý teploty klesnou ke 14 až 10 °C. V průběhu noci bude polojasno až oblačno, místy meteorologové očekávají mlhu. Na západě Čech se ojedinělé může objevit slabý déšť.

Počasí v úterý bude podobné jako v pondělí. Během dne bude jasno až polojasno, Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) však upozorňuje, že by se během dne mohl objevit déšť, přeháňky a ojediněle i bouřky. Ráno se očekávají mlhy.

Nejvyšší teploty však vystoupají k 20 až 24 °C. Vát bude vítr o síle 10 metrů za sekundu, místy s nárazy 15 až 20 metrů za sekundu. Na horách na severu však naberou na síle až 30 metrů za sekundu – 110 kilometrů za hodinu.

Od středy teploty klesnou, a to v průměru k maximálně 15 °C, ve čtvrtek o stupeň vystoupají k 16 °C. Během dne se může objevit i občasný déšť či přeháňky. Převážně bude zataženo až oblačno.

Tagy: