Dojemné gesto reportérky CNN na Ukrajině. Wardová přerušila vstup a nabízela lidem pomoc

Reportérka Clarissa Wardová pomáhá staršímu muži

Dojemné gesto reportérky CNN na Ukrajině

U velmi silné scény se ocitla reportérka CNN Clarissa Wardová. Přihlásila se z předměstí Kyjeva, kde byli po sedmi dnech ostřelování evakuovaní lidé. Mnohdy již v pokročilém věku. Když novinářka přihlížela tomu, jak se vystrašené osoby stěží prodírají troskami zničeného mostu, nemohla zůstat v roli zpravodajky. Přerušila vstup a nabízela pomoc.

Wardová se s kameramanem nacházela u vjezdu do města Irpiň ležícího poblíž Kyjeva. Popisovala, jak byli místní pod těžkou palbou sedm dní v kuse. Po této době měli konečně možnost opustit extrémně zdecimovanou oblast. Záběry ukazovaly, jak se viditelně unavení a vystresovaní Ukrajinci pomalým tempem s mnoha taškami či zavazadly dostávají přes to, co zbylo z tamějšího mostu.

Ten vyhodila do vzduchu ukrajinská armáda, aby znesnadnila postup ruským vojskům do hlavního města. „Opouštějí svůj domov s vědomím, že se už tam možná nikdy nevrátí. Vidíte, že mnoho z nich je starých,“ popsala Wardová a náhle živý vstup přerušila. Když sledovala, jak se lidé v pokročilém věku prodírají těžkým terénem, zeptala se ukrajinsky, zda jim může pomoci.

Pak se opět podívala na kameru. „Lidé jsou velmi vyčerpaní. Jen tak tak, že vůbec jdou. Jsou viditelně rozrušení. Je to hrozný pohled. A tito lidé ještě patří mezi ty, kteří měli štěstí,“ pokračovala už v angličtině.

Když se u ní objevila stará paní, znovu se zeptala, zda může nějak pomoci. „Jen vezmu tuto tašku, vteřinku,“ sdělila divákům. Posléze seniorku pohladila a utěšovala.

„Jsou vystrašení, berou s sebou i mazlíčky. Pobrali vše, co zvládli. A je pravdou, že mnoho z nich ani neví, kam půjdou dál, jakmile se dostanou za most. Ví, že jsou nyní v relativním bezpečí, ale nemají tušení, kde dnes přespí,“ zakončila.

Tagy: