Restaurace otevřela navzdory zákazu. Policisté rozdali pokuty za 4000 korun

Otevřená restaurace v Praze

Policisté pokutovali hosty v otevřené restauraci v Kunraticích

Policisté v Kunraticích pokutovali hosty i zaměstnance restaurace, kterou se navzdory vládnímu nařízení rozhodl její majitel otevřít. Objevili 13 lidí, osmi z nich rozdali pokuty v celkové výši 4 000 korun. Zbylé případy předali správnímu orgánu k dořešení. Majitel Jakub Olbert chce ale svoji hospodu otevřít i v pátek. „Přijďte pro mě a můžete mě pravděpodobně zavřít,“ vzkázal v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS policii.

Muži zákona vyráželi k pražské restauraci Šeberák ve čtvrtek kolem 19. hodiny. „Z vlastních zdrojů jsme zjistili, že v ulici K Šeberáku měla být otevřena nějaká restaurace a měli tam být nějací lidé. Na místo okamžitě vyrazili policisté, mimo jiné i speciální pořádková jednotka, toto prověřit,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský pro CNN Prima NEWS.

Uvnitř hospody, která měla být podle protikoronavirového opatření uzavřená, našli 13 lidí. Policisté je zkontrolovali, zapsali si jejich osobní údaje a všechny upozornili, že porušili vládní nařízení.

„Hlídky na místě udělily osm příkazů na místě v celkové výši čtyři tisíce korun. Zbylé ,přestupce‘ pak oznámili příslušnému správnímu orgánu k dořešení,“ doplnil Rybanský s tím, že pokud by se situace opakovala, bude ji policie řešit podobně.

Olbert chce i přesto svůj lokál otevřít i v pátek. „Zítra máme otevřeno stejně jako dnes, takže Policii ČR vzkazuji: Budu mít otevřeno, přijďte pro mě a můžete mě pravděpodobně zavřít,“ prohlásil ve čtvrtek v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS.

Restauraci se rozhodl otevřít kvůli nejasnostem, které panují kolem možného rozvolnění opatření. Původně se mělo Česko do třetího stupně protiepidemického systému PES přesunout v pondělí, což by znamenalo i otevření restauračních zařízení. V posledních dnech se ale od vládních představitelů množí vyjádření, podle kterých není uvolnění jasné.

„Rozhodl jsem se ve středu večer, že ve čtvrtek otevřu, protože vláda nám řekla jasně, že otevřeme v pondělí, ale s tím, že nám to možná řekne až v neděli. Nejsme schopní takhle rychle reagovat na jejich nařízení,“ uvedl v pořadu 360° Jakub Olbert.

Tagy:
Policie ČR restaurace pokuty CNN Prima NEWS Pavlína Wolfová policisté majitel Česko koronavirus COVID-19 porušení nařízení opatření proti koronaviru Jakub Olbert Policie České republiky Kunratice