Revoluce v mytí nádobí? Hit se smajlíkem dorazil do Česka, houbička mění strukturu

Houbičky na nádobí ve tvaru smajlíků se staly virálním hitem po celém světě. Speciální ale není jen jejich tvar – mají být vyrobeny ze speciálního materiálu, který se mění podle teploty vody, takže se s nimi dají čistit rozdílné i hodně znečištěné povrchy. Teď se dají koupit už i v Česku.

Houbička se smajlíkem značky Scrub Daddy využívá speciální materiál FlexTexture, který se mění v závislosti na teplotě vody. S teplou vodou změkne a je vysoce savá. Ve studené vodě pak ale promění strukturu a stává se v podstatě drátěnkou, jež by však neměla poškrábat ani citlivý povrch třeba připálené pánve, informoval New York Times.

ČTĚTE TAKÉ: Co nám napovídají barvy na houbičkách na nádobí? Elitní uklízečky prozradily tajné triky

Nová vychytávka, která sklízí nadšení i na sociálních sítích, by měla vydržet třikrát déle než běžná houbička na nádobí, dá se prý také „vyprat“ v myčce. V Česku si ji mohou lidé koupit v drogeriích Rossmann, na oficiálním e-shopu či online na Rohlik.cz. Jedna houbička se prodává za zhruba 100 korun, koupit se dají i speciální čistící pasty stejného výrobce.

Server Kupi.cz upozorňuje, že existují i další houbičky fungující na stejném principu, tedy změně textury v závislosti na teplotě vody, které jsou ale řádově levnější. Nabízí je například řetězec Action, jen nejsou ve tvaru smajlíka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kokain v rajčatech. Obviněný Slovák balil drogy do konzerv, měl k tomu speciální přístroj

Tagy: