Řidič jel v protisměru dál, i když ho na to ostatní upozornili. Nyní je obviněný

Auto v protisměru

Řidič v protisměru

Neuvěřitelné chování řidiče jedoucího po rychlostní silnici na Liberecku v protisměru zaznamenala kamera v jednom z vozů. Přestože se auto podařilo řidičům jedoucím ve správném směru zastavit a upozornit muže za volantem, že jede špatně, rozjel se a pokračoval dál. Policisté ho zastavili až po dalších čtyřech kilometrech. Stalo se to na konci srpna a nyní na konci listopadu policisté sedmasedmdesátiletého řidiče obvinili.

Posádka vozu s palubní kamerou spatřila řidiče v bílém autě na rychlostní silnici 35 u sjezdu na Paceřice. Bílý vůz v protisměru na záznamu pomalu zastavuje v odbočovacím pruhu. Vedle něj brzdí stříbrné vozidlo, otevírá dveře a křičí na staršího muže za volantem, že je na špatné straně silnice.

Bílý vůz se ale opět rozjíždí a doslova kličkuje mezi stojícími auty. Nereaguje ani na další varování, opět vjíždí do protisměru. „Ujel další čtyři kilometry, než se mu podařilo do správného směru přejet v místě, kde je mezera mezi svodidly,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podle ní řidič svou jízdou v protisměru ohrozil nejméně 13 posádek vozidel. „Policisté ho dojeli až před Turnovem a kromě barvy a typu vozidla ho poznali podle nejistého způsobu jízdy. Vozidlo jelo uprostřed komunikace mezi dvěma jízdními pruhy. Problém dělalo řidiči i zaparkování,“ podotkla policejní mluvčí.

S kamarádem vyrazil na oslavu, alkohol neměl

Zmatený řidič policistům řekl, že si s kamarádem vyrazil na oslavu jeho narozenin a při cestě z restaurace najel na čtyřproudou komunikaci do protisměru. Proč se nesnažil vycouvat v odbočovacím pruhu, kde ho zastavili protijedoucí řidiči, ale vysvětlit nedokázal. „Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Sedmasedmdesátiletého řidiče stíháme pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodala Baláková.

Při hazardérské jízdě v protisměru naštěstí řidič nezpůsobil žádnou nehodu. A to i díky duchapřítomnosti ostatních, kteří stačili uhnout na poslední chvíli.

Tagy: