Řidič na Blanensku vyrazil policistům dech. V krvi měl skoro šest promile alkoholu

Nečekanou podívanou zažili lidé na Blanensku. Jeden z řidičů si všiml podivné jízdy auta před sebou. Kromě toho, že celý incident natočil, zavolal i policii. I když je řidič červeného auta už známá firma, strážníky překvapilo skoro šest promile alkoholu v jeho krvi. Pro průměrného člověka je smrtelná dávka asi pět promile.

Podivná jízda automobilu Seat u Boskovic nebyla lhostejná oznamovateli. Řidiči automobilu se jen stěží dařilo udržet na vozovce. Přivolaná hlídka při následné kontrole zjistila očekávané. Jen hodnota přístrojem zjištěné hladiny alkoholu jí vyrazila dech. Pětapadesátiletý šofér nadýchal téměř šest promile. Hlídka také zjistila, že to nebyl první řidičův prohřešek.

ČTĚTE TAKÉ: Pokuta za slušnost? Řidiči kroutí hlavou nad trestem za děkování „varováky“. Diví se i ministr

„Od začátku roku jej policisté opilého za volantem přistihli celkem čtyřikrát. A zjištěné hodnoty alkoholu nebyly opravdu nízké. Nejméně nadýchal uprostřed ledna v Letovicích. To mu policisté zjistili necelé dvě promile. Z dvouletého zákazu řízení si evidentně nic nedělal,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Po posledním prohřešku mu policisté tedy automobil zajistili. Vozidlo s největší pravděpodobností propadne ve prospěch státu. Řidič navíc musí přinejmenším počítat s navýšením trestu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kdy řidiči tápou na kruháči? Jedna specialita jim dělá problém, říká expert

Tagy: