Zmatený senior v plzeňské nemocnici srazil ženu a odjel. Je mi 29 let, tvrdil

V pondělí dopoledne srazil v areálu Fakultní nemocnice Plzeň Bory 79letý muž jedoucí v osobním automobilu starší ženu vycházející z plicního oddělení. Z místa nehody odjel, zatímco ona zůstala ležet na zemi. Neunikl však daleko – zadržen byl hned u výjezdu z areálu nemocnice. Informoval o tom web Krimi-Plzeň.

Nehodu viděl i jeden ze zaměstnanců zdravotnického zařízení, který se bez váhání rozběhl za ujíždějícím řidičem. Podařilo se mu ho doběhnou u brány areálu, kde jej ve spolupráci s ostrahou zadržel a předal policistům. Ženě mezitím pomohla procházející sestřička a svědkyně nešťastné události. Po ošetření záchranáři byla žena předána do péče fakultní nemocnice. Pohotovost zaměstnanců ocenil i ředitel zařízení. Zároveň sražené 76leté ženě popřál brzké uzdravení, napsal web Krimi-Plzeň.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda na Jindřichohradecku. Motorkář nezvládl řízení a naboural do stromu

V nemocnici vedle toho skončil i řidič auta. „Ten pán si začal stěžovat, že nemůže dýchat, takže pro něj přijela další sanitka. Před příjezdem ho ještě prohlédl místní doktor. Byl úplně mimo, nevěděl, kde je ani co je za den a záchranářům tvrdil, že mu je 29 let,“ řekla svědkyně nehody. „Muže narozeného v roce 1944 transportujeme do nemocnice Privamed,“ potvrdili záchranáři.

Celý incident nyní prošetřují policisté, kteří u muže nařídili odběry krve, jelikož nebyl schopen dechové zkoušky na přítomnost alkoholu.

Tagy: