Vánoce slavit nebudeme. Rodiče zesnulého Romana bojují se smutkem, část lidí se na ně zlobí

Dokument o smrti 15letého Romana odkrývá nové smutné detaily.

Dokument o smrti 15letého Romana odkrývá nové smutné detaily

Rodiče patnáctiletého Romana, který neunesl šikanu spolužáků a zabil se skokem ze střechy Základní školy v Parchovanech na Slovensku, nebudou slavit Vánoce. Webu Nový čas popsali, jaké chvíle prožívají a že je nad vodou drží podpora veřejnosti, a to nejen ze Slovenska, ale i ze zahraničí.

Letošní Vánoce budou pro rodiče patnáctiletého Romana kvůli nedávné tragédii ve znamení smutku. „Svátky mi ani nezmiňujte. U nás, a nejen letos, nebudou. Po události, která se stala a která navždy změní náš život, nemáme chuť něco slavit. Zůstanou jen vzpomínky, když jsme Vánoce slavili ve trojici. Nikdy nezapomenu na to, když byl Romanko malý a bral jsem ho na ruce, aby položil na špičku stromku hvězdu. Na svátky se vždy těšil, protože věděl, že přijdu domů a něco mu přinesu,“ řekl se slzami v očích pro web Nový čas Romanův otec Dominik.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slovenská hudební scéna truchlí. Ve 36 letech zemřel známý zpěvák, slova manželky lámou srdce

Nejvíc pro něj prý nyní znamená obrovská podpora okolí. „Denně nám různými kanály přichází spousta zpráv, telefonátů či podpůrných komentářů. Ozvali se mi dokonce i bývalí kolegové z Německa. Můj někdejší šéf dokonce poslal za firmu věnec na Románkův hrob,“ dodal otec.

Podle maminky Ivany páru píší lidé nejen ze Slovenska, ale i z celé Evropy a dokonce Kanady. „Volají od rána do večera. Například ve čtvrtek jsem strávila několik hodin telefonováním. Na chmurné myšlenky při tomto počtu zpráv a telefonátů nemám čas,“ popsala.

Oba rodiče nejvíce zaujal dopis, který jim poslala třiadevadesátiletá žena z nedaleké obce. „Napsala ho perem a upřímně mě dojal. Její muž byl zavražděn před 53 lety. Pracoval ve škole. Z fotografií, které k dopisu přiložila, je vidět, že na jeho pohřeb přišla celá obec a lidé ho uctili. Tuto paní zklamalo, když viděla, kolik lidí přišlo na pohřeb Romana,“ podotkla Iveta s tím, že nálada v obci je nyní pochmurná.

„Chápete, my jsme ‚přistěhovalci‘, ne místní. Většina lidí, kteří mají srdce na správném místě, s námi soucítí, ale najdou se i tací, kteří jsou na straně pana exředitele a zlobí se na nás za to, že jsem podal na školu trestní oznámení a vytvořil petici na odvolání pana Račkovského,“ vysvětlil Romanův otec.

Rodiče nyní netrpělivě čekají i na další pokroky ve vyšetřování. „Budu bojovat do poslední kapky krve, abych dosáhl spravedlnosti,“ řekl.

Tagy:
Slovensko Vánoce úmrtí Parchovany