Rodina střelce z fakulty zvažuje žalobu na politika ANO. Ať nás nechá na pokoji, vzkazuje

Matka a sestra střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy žádají omluvu po středočeském krajském zastupiteli hnutí ANO Martinu Hermanovi, který měl podle nich dehonestovat v médiích právě rodinu útočníka. Matka politikovi vzkázala, že proti němu zvažují žalobu.

Herman v pořadu „Aby bylo jasno“ novinářky Jany Bobošíkové řekl, že střelec pocházel z rozvrácené rodiny a jeho sestra napsala bakalářskou práci na téma veřejného ohrožení. Její celý název zní: „Připravenost Letiště Praha, a.s., na řešení vybraných mimořádných událostí ve veřejných prostorách“, upozorňuje web Praha In.

ČTĚTE TAKÉ: Mír na Ukrajině? Rusy zajímá jen vlastní profit, řekl Lochman. Trump má řešení, míní Fiala z SPD

Matka měla následně volat přímo politikovi. „Volala v pátek pozdě večer s tím, že proti mně zvažuje žalobu,“ potvrdil Herman pro Praha In. „V sobotu se ozvala sestra, která mi toto zopakovala,“ doplnil.

Politik měl následně od žen obdržet také zprávu, ve které žádaly zdroje informací a chtěly slib, že se již nebude k tématu veřejně vracet.

„Bylo nám i ze strany policie doporučeno, abychom to řešily právní cestou,“ řekla sestra střelce pro web Praha In. Zároveň od politika požaduje veřejnou omluvu za psychickou újmu.

„Naše rodina žádá, aby ji nechal na pokoji. Máme nárok na soukromí,“ řekla. „Chceme, aby se omluvil za lživé informace, které o naší rodině uveřejnil. A vyšetřování nechal na kompetentních osobách,“ sdělila.

Politik se však hodlá případem zabývat i dále. „Chtějí po mně slib, že se přestanu zajímat o jejich rodinu. Jsem jediný, kdo zjistil nové souvislosti a prostě nepřestanu,“ napsal Herman na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zničený obchod i trosky slavného stadionu. Reportér Zrno ukázal zkázu ukrajinské vesnice

Tagy:
rodina Středočeský kraj žaloba ANO 2011 Praha Jana Bobošíková Martin Herman střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy