Ronaldova slova o United? Poslední kapka. Portugalec si hledá nové angažmá, píší v Anglii

Zdá se, že třaskavý rozhovor, který fotbalista Cristiano Ronaldo poskytl Talk TV, znamená poslední kapku ve vztahu hvězdného Portugalce a Manchesteru United. V Anglii už si málokdo umí představit, že by Ronaldo po svých ostrých vyjádřeních o trenérovi, vedení i o legendách svého klubu na Old Traffordu zůstal. V britském tisku už se pochopitelně skloňuje celá řada možností.

Letos 37letý veterán si v rozhovoru pro Talk TV mimo jiné stěžoval, že se ho prý klub snaží „vyštípat“. „Ano. Je to tak. Pár osob mě tu nechce. A nejenom trenér. Ale i další dva nebo tři lidi z klubu. A to nejen letos, ale i v minulém roce. Cítím se zrazen,“ uvedl Ronaldo.

Podle deníku Telegraph už v United zvažují rozvázání kontraktu, a to během lednového přestupního termínu. Vedení prý začalo další možné kroky směrem k uražené hvězdě projednávat se svým právním týmem. Jednou z možností má být právě zrušení kontraktu, tedy za předpokladu, že se hráč zřekne vyplacení ze zbytku podepsané smlouvy.

Web Sportsmail zase sdělil, že Ronaldův agent už před zveřejněním některých ukázek z kontroverzního rozhovoru jednal o budoucnosti svého klienta se zástupci německého giganta Bayernu Mnichov. Ti podle všeho na jednání přicestovali do Anglie.

Bayern Mnichov sice obdržel nabídku zahrnout portugalského fotbalistu do svého týmu již v létě, a to stejně jako Chelsea, Neapol či Sporting Lisabon, kde Ronaldo svou hvězdnou kariéru nastartoval.

Šéf Bayernu a brankářská legenda Oliveer Khan v létě potvrdil, že v Mnichově angažmá Ronalda zvažovali. Svůj zájem ale tehdy neprojevili s tím, že se jim prý CR7 nehodí do klubové filozofie. Po zranění Senegalce Sadia Maného a nejisté budoucnosti okolo Kamerunce Erica Maxima Choupo-Motinga se však může postoj Bayernu brzy změnit.

Útok na Rooneyho i trenéra

I kdyby se Ronaldo s Bayernem nakonec nedohodl, nejspíš to nic nemění na tom, že jeho odchod z United je po výrocích ve zmíněném rozhovoru téměř jistý. Pětinásobný držitel Zlatého míče byl ohledně své kritiky navíc velmi konkrétní. Ostře se pustil například do trenéra Manchesteru United Erika ten Haga: „K trenérovi nemám respekt, protože on nemá respekt ke mně. Neměl bych to asi říkat. Podívejte, mně už je to jedno. Lidé by měli slyšet pravdu. Cítím se zrazen.“

Fotbalista nešetřil ani svého bývalé spoluhráče a legendu United Wayna Rooneyho, který Portugalce v minulosti opakovaně kritizoval za jeho přístup ke klubu. „Nevím, proč se do mě tak pustil. Možná proto, že on už má po kariéře a já pořád válím na špičkové úrovni. Nebudu říkat, že vypadám lépe než on, i když to je pravda,“ neodpustil si Ronaldo štiplavou poznámku.

Ronaldo se vrátil do United loni v srpnu, kdy podepsal dvouletou smlouvu. Předtím v klubu působil v letech 2003 až 2009, během nichž s ním získal tři tituly a vyhrál Ligu mistrů.

V první sezoně po návratu Ronaldo nastřílel 24 gólů. United ale v Premier League skončili až šestí a nekvalifikovali se do Ligy mistrů. V tomto ročníku zaznamenal v 16 soutěžních zápasech tři góly a vypadl ze sestavy.

Přelije se problém do portugalské šatny?

V létě chtěl Ronaldo z klubu odejít, ale neúspěšně. Do dalších problémů se bývalý hráč Juventusu nebo Realu Madrid dostal poté, co jako náhradník odmítl nastoupit proti Tottenhamu a předčasně odešel do šaten.

Ronaldo během rozhovoru i chválil. Pozitivně se zmínil o bývalém dlouholetém trenérovi Alexi Fergusonovi, pod jehož vedením „Rudí ďáblové“ získali 13 titulů a dvakrát vyhráli Ligu mistrů.

„Od odchodu sira Alexe se klub nikam neposunul. Nic se nezměnilo. Myslím, že fanoušci by měli znát pravdu. Pro klub chci jen to nejlepší. Ale některé věci nám brání posunout se výš. Takový klub by měl patřit mezi tři nejlepší v lize, ale bohužel tomu tak není,“ dodal Ronaldo.

Jeho spor s United by teoreticky mohl mrzet i portugalskou reprezentaci. Na sociálních sítích se například objevilo video, na němž je vidět, jak chladně přivítal Ronalda v reprezentační kabině jeho spoluhráč z Manchesteru United Bruno Fernandes. Napjatá atmosféra se tak může přenést i do portugalské šatny, což by pro červeno-zelené před blížícím se mistrovstvím světa nebylo zrovna ideální.

Tagy: