Už mu nebudu říkat otec, prohlásil Babiš mladší na konto premiéra. Jsem zdravý, tvrdí

Andrej Babiš mladší dal na zahájení kampaně ANO průchod svým emocím (autor: Tonda Tran/CNC)

Rozhovor s Andrejem Babišem mladším

Andrej Babiš mladší nečekaně dorazil na tiskovou konferenci hnutí ANO v Ústí nad Labem a pustil se do svého otce, premiéra a šéfa ANO Andreje Babiše. S Babišem mladším přišel režisér Vít Klusák. „Jsem tu naprostou náhodou,“ vysvětloval Babiš mladší v rozhovoru novinářům.

Proč jste přišel na zahájení kampaně ANO?
Babiš ml.: Je to osud, přišli jsme sem náhodou. Pan režisér Vít Klusák může vysvětlit, co se dnes stalo. A omlouvám se za můj rozhořčený projev, ale ten pán (premiér Babiš – pozn. red.) si to zaslouží. Už mu nebudu říkat otec. Je to váš premiér České republiky a klidně si ho volte, babičky.

Klusák: Je to naprostá náhoda. My jsme byli v Ústí nad Labem a chtěli jsme si dát oběd. Tuto restauraci znám a když jsme sem přišli, byla zde spousta policistů. Tak jsme se ptali na recepci, co se děje, a bylo nám sděleno, že je tu kampaň hnutí ANO. Naprostá náhoda. Byli jsme na univerzitě.

Bylo to vaše rozhodnutí sem přijít a co vašemu otci nejvíc vyčítáte?
Ano, bylo to mé rozhodnutí, když jsem si uvědomil, že se tady někde skrývá. A moje výčitka je, že lže svému národu, a i když nejsou zásadní důkazy o jeho aktivitách, jak převedl Petrimex na Agrofert, tak existují jasné důkazy, co se stalo mně ohledně zavlečení do kauzy Čapí hnízdo.

Už jste vypovídal na policii?
Na Twitteru jsem oznámil, kdy jdu vypovídat kvůli Čapáku a kvůli Krymu. Bude to během září.

Svému otci jste řekl, že by ho měl potěšit váš zdravotní stav. Můžete říct, co jste tím myslel?
Teď jsem s panem Klusákem byl navštívit jednoho soudního psychologa. Ten mě vyšetřil a řekl mi, že jsem zdravý člověk a prošel jsem psychologickým testem.

Pan premiér tvrdí, že vás na brífink přivedla nějaká politická konkurence. Můžete říct, s kým jste v kontaktu, ať už jde o politiky či marketéry? Můžete to vůbec vyloučit?
Je to vyloučené. Znám jen lidi, jako je pan Novotňák (starosta Řeporyjí Pavel Novotný, pozn. red.), pan David Smoljak a potkávám se i s panem Kalouskem.

A s panem Novotným nějaké kroky konzultujete?
Klidně bych to vysvětlil, ale už mi tato pozornost stačila. Už půjdu pryč a nevím, kde je pan Klusák.

Vy s ním točíte nějaký film nebo něco podobného?
To nebudu říkat. Víťo, půjdeme, ne? To už by stačilo. Ale nedali jsme si tu polívku.

Tagy: