Rozkopaná Praha ochromila dopravu. Kterým místům je lepší se vyhnout?

Rozkopaná Praha

Rozkopaná Praha

Rozkopané je celé Česko a metropole není výjimkou. Řidiči proto potřebují pevné nervy. Na mnoha místech je totiž čeká zdržení. Četné objízdné trasy cestu navíc výrazně prodlužují.

Rozkopaná je například Tupolevova ulice v pražských Letňanech. Zde jsou dokonce autobusové zastávky vystrčeny do jízdních pruhů. A to znamená, že když autobus zastaví a čeká na cestující, musí stát i vozidla jedoucí za ním.

K nejhorším dnům pak rozhodně patří začátek pracovního týdne, kdy se tvoří největší dopravní špička. Zejména proto, že se lidé přesunují z mimopražských oblastí do Prahy například za prací.

Dělníci pracují také v Rumunské ulici, spojnici mezi pražskou magistrálou a náměstím Míru. Auta zde mohou popojíždět pouze v jednom jízdním pruhu. „Zdržuje to nejen mě, ale také zákazníky, pro které jezdíme,“ postěžoval si jeden z řidičů. A podobný názor mají i další. „Fakt šílené, přijde mi, že je to čím dál horší,“ naříkal jiný.

Rekonstruuje se rovněž poměrně velký úsek v Křesomyslově a navazující Sekaninově ulici. „Jedná se o komunikace, na kterých nově vznikají dlážděné mozaikové chodníky. Dělá se kompletní odvodnění a také se mění veřejné osvětlení. Rekonstruovala se i část mostu,“ uvedla mluvčí pražské technické správy komunikací Barbora Lišková.

Rozkopaných ulic v metropoli je zkrátka hodně. A chvíli bude ještě trvat, než se všechny opraví „Snažíme se připravit kompletní infrastrukturu, abychom nejzásadnější opravy nedělali v době, kdy budeme opravovat Barrandovský most. Proto nyní je tolik stavební činnosti. Bohužel je to komplikované, řidičům se za to omlouváme a prosíme je o trpělivost,“ dodala Lišková.

Tagy: